Ránézésre semmi extra ez a torta, de amint megkóstolja, egyből beleszeret majd!
Hiába köszöntött be az ősz, a nehéz, kiadós desszertek ideje még nem jött el. Amíg tehetjük, még élvezzük ki az olyan könnyű finomságokat, mint amilyen ez az egyszerű, joghurtos-olívaolajos torta is, amely még finomabb, ha friss gyümölcsökkel kínáljuk.
Hozzávalók:
8-12 főre
1 csésze natúr görög joghurt
2/3 csésze olívaolaj
2/3 csésze méz
1 ek. friss kakukkfű
1 tk. citromhéj
3 tojás
másfél csésze liszt
fél tk. sütőpor
fél tk. szódabikarbóna
1/4 tk. só
Elkészítés:
160 fokra melegítse elő a sütőt, és készítsen elő egy kerek tortaformát, amit vékonyan kiolajozott sütőpapírral borítson be.
Keverje össze a joghurtot, az olívaolajat, a mézet, a kakukkfüvet és a citromhéjat egy nagy tálban. A tojásokat egyesével keverje bele a mixbe.
Végül, egy spatulával óvatosan forgassa bele a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót is a tésztába.