AKTUÁLIS
#Rettegések Éjszakája
Szőke, motoros kaszkadőr démon a Rettegések Éjszakája sztárja
​40 hektár, 14 fokos, szeles idő, animátorok százai, mókamester és a borzongás nagymesterei várták a Rettegések Éjszakáján Kisvárdán az érdeklődőket. Már az első nap több ezren érkeztek és ez még csak a bemelegítés volt.

"-Szia, Zoltán vagyok és engem fognak ma este felgyújtani...
-Na ne szórakozz velem, emberáldozat is lesz?"

Ez volt az első párbeszéd, ahogy beléptem a monumentális díszletek közé az egyik kaszkadőrrel. A rövid beszélgetés megalapozta az egész éjszakát.

"A fesztivál szeretné az embereket kizökkenteni az unalmas, monoton hétköznapokból és egy óra önfeledt, igényes szórakozást nyújtani nekik. A végeredmény mindig az, hogy visszajönnek egyszer, kétszer vagy többször" - mondták a szervezők.

Minden tekintetben feledhetetlen élmény, a cirkuszművészet magasiskolája, ami az első éjszakán a szemünk elé tárult. A fiatal nemzetközi csapat képes több, mint egy órán keresztül ügyesen - sok apró trükköt bevetve - a figyelmet mindvégig fokozni, hogy aztán a kiteljesülés katarzisában lélegzetvisszafojtva essünk ámulatba. De ha ez nem lenne elég, a motoros katlan végén, amikor már három eszelős centikkel egymás mellett motorozik a finisben, leveszi az egyik szereplő a bukósisakját, aminek következtében hosszú szőke haj hull a vállára. Igen, ő egy gyönyörű látszólag törékeny lány. A nézőközönséget elnézve a nézők nem akartak hinni a szemüknek.

Ha egy mondatban kellene jellemeznem: Maximális, igényes produkciók a 21. században elvárható tökéletességgel. Csodálatos hang- és fénytechnikával, és az elengedhetetlen komikus humorral, aki Mr. Gerald.

Mintha az égiek is a sikert akarták volna, kellőképp drámaira festették az égboltot. A vásznat egy hamisíthatatlan Alfred Hitchcock film kezdő képsorai ihlették.

A negyven hektáros terület több pontján válogatott rémisztésben lehetett részük a vendégeknek. A tematikusan felépített látványvilág alapját az eredeti filmdíszletek adták. Ilyen az Origó vagy A rettegés hajója. A különösen misztikus és egyben félelmetes térben életre kelnek a legrémisztőbb rémálmok. Válogatottan gonosz szellemek, zombik hadával lehet megküzdeni.