AKTUÁLIS
#KRESZ
#KRESZ-pálya
#Kisvárda
Saját KRESZ-pályájuk van a kisvárdai ovisoknak
A Kisvárdai Egyesített Óvoda Tordai Úti Tagintézményében ma délelőtt a nevelőtestület régi vágya vált valóra, a régi aszfaltos terület helyét egy, az óvodások számára készült KRESZ-pálya vette át.

Ezt az elképzelést városunk polgármestere Leleszi Tibor, valamint Major Tamás, a körzet önkormányzati képviselője váltotta valóra, az ő segítségükkel vehették birtokba az óvodások az elkészült pályát.

A városvezetők segítségéhez szorosan hozzájárult a Kisvárda és Környéke Bringások csapata Vass József vezetésével, akik a tavalyi szilveszteri bringázásuk alkalmával gyűjtést szerveztek, a befolyt összegből pedig a közlekedés biztonságát segítő eszközöket, jelzőtáblákat és bukósisakokat vásároltak óvodának.

„Pályaavató ünnepségünkön köszönetet mondtunk mindazoknak akik segítettek abban, hogy ez a régóta dédelgetett álom valósággá váljon. Célunk az volt, hogy óvodásainkkal az életkori sajátosságaikhoz mérten, megismertessük a közlekedési szabályokat és a biztonságos közlekedésre neveljük őket, hogy megismerjék a legfontosabb és leggyakrabban előforduló közlekedési táblákat, hogy gyakorolják a gyalogos, kerékpáros közlekedést, az udvariasságot és a türelmet is. Ehhez járul hozzá az elkészült KRESZ-pályánk.” - mondta köszöntő beszédében Molnár Lászlóné tagóvoda-vezető.

„Köszönöm az óvodavezetésnek azt, hogy a mindennapi játék és életre nevelés mellett, erre a nagyon fontos témakörre is gondot, időt és figyelmet fordítanak, hiszen a legféltettebb kincsek a gyermekeink, és a tudatos közlekedésre történő felkészítéssel óvhatjuk, védhetjük és felkészíthetjük őket.” - mondta Leleszi Tibor hozzátéve: „Kívánom, hogy a játékos és vidám tanulás kitörölhetetlen és tudatos emlékként épüljön be gyermekeink mindennapjaiba! Biztonságos közlekedést és boldog perceket kívánok mindenkinek!”

A nemzeti színű szalag-átvágás után is a gyerekekről szólt az ünnepnap, akiknek a közlekedés témakörében változatos programokat szerveztek. A KKB közreműködésével kerékpárjaikkal is kipróbálták a pályát, barkácsoltak, de volt közlekedési terepasztal, óvodás korosztálynak szóló kisfilmek vetítése, sőt, a Kisvárdai Rendőrkapitányság közreműködésével egy igazi rendőrautóval is közelebbről megismerkedhettek.


-Forrás: kisvarda.hu ( Durucz Gabi )

fotók: Szabó Sándor