NAGYVILÁG
Belföld
#Gyurcsány
#Demokratikus Koalíció
#határon túli
#szavazás
Össztűz Gyurcsányra! Az ellenzék sem támogatja javaslatát!
Az MSZP sem ért egyet azzal, hogy Gyurcsány Ferenc megvonná a szavazati jogot a határon túli magyaroktól, mint ahogy a Jobbik sem. Az LMP társelnöke pedig meglepődött a DK elnökének felvetésén.

A határon túli magyar szervezetek egyöntetűen felháborodtak a volt miniszterelnök javaslatán. Azt mondják, hogy a DK elnöke ismét össze akarja ugrasztani a magyart a magyarral.

A kormánypártok szerint Gyurcsány Ferenc bevándorlók tömegeit telepítené be, de gyűlöletkampányba kezdett a külhoni magyarokkal szemben.


A KDNP ifjúsági szervezte szerint botrányos Gyurcsány Ferenc határon túli magyarokkal szemben indított újabb kampánya.

„Gyurcsány Ferenc gyűlöletet kelt és uszít a határon túli magyarokkal szemben, ezt tette 2004-ben is. Ezt tette akkor, amikor ő és MSZP-s társai, például Szanyi Tibor, az MSZP delegációvezetője nem szavazta meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt” – nyilatkozta Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke.

Az MSZP sem ért egyet a javaslattal

Gyurcsány Ferenccel korábbi pártja, az MSZP sem ért egyet. A Magyar Szocialista Párt szavazati jogot nem kíván megvonni, viszont van több javaslatunk is erre vonatkozóan a Parlament falai között – mondta Gúr Nándor, az MSZP alelnöke.

Az LMP társelnöke nem ítélte el Gyurcsány Ferenc javaslatát, csak azt mondta, hogy őket meglepte a DK akciója. „Meglepő maga ez a kezdeményezés, hiszen azt gondoljuk, hogy az ellenzéki pártoknak az emberek valódi problémájával kell foglalkozni” – fogalmazott Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.

Az ügyben a Híradó kereste a Jobbikot is, az M1 kérdéseire azt írták: a Jobbik nem vonná meg a szavazati jogot.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a párt hivatalos ünnepi és születésnapi rendezvényén a budapesti Hotel Hungária City Centerben, 2017. október 23-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Aláírásgyűjtésbe kezdett a DK

„Csak azért mert számotokra ez perdöntően fontos, hogy magyarnak élitek meg saját életeteket, de nem osztozva a határon belüli közösség politikai hétköznapjaiban, ti mondjátok el nekünk, hogy milyen legyen itt az élet. Kérlek, ne tegyétek meg” – ezekkel a szavakkal üzent Gyurcsány Ferenc keddi fórumán a határon túli magyaroknak, hogy ne szóljanak bele Magyarország életébe.

A Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtésbe is kezdett, hogy megvonják a külhoni magyarok szavazati jogát. Azt mondják azért, hogy ne szavazhasson az itthoni parlamenti választásokon az, aki soha nem élt Magyarországon.

A baloldal kész végrehajtani a Soros-tervet

A határon túli magyar szervezetek egyöntetűen felháborodtak a DK elnökének kijelentésein és a párt aláírásgyűjtési akcióján, a Fidesz pedig úgy reagált, hogy Gyurcsány Ferenc gyűlöletkampányba kezdett.

„Gyurcsány vezetésével a baloldal egyébként kész végrehajtani a Soros-tervet. Illegális bevándorlók tömegeit telepítenék be Magyarországra, de közben meg készek bármikor – úgy tűnik – magyarok ellen fordulni és gyűlöletkampányt kezdeni” – nyilatkozta Hidvéghi Balázs a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár az M1-en arról beszélt: 2010-ben az Országgyűlés ebben a kérdésben már állást foglalt, amikor könnyített a honosítás folyamatán, ezért a kormány elítéli Gyurcsány Ferenc felvetését.

„Ezt a lépést 2010-ben egyértelműen, gyorsan meg kellett tenni, ezt megtettük, 2010-ben a törvény elfogadásakor, módosításakor Gyurcsány Ferenc a törvénymódosítás ellen szavazott két párttársával egyetemben” – mondta Szilágyi Péter helyettes államtitkár.


-Friss Média-

Forrás: MTI