NAGYVILÁG
Belföld
#Esőzés
#Időjárás
#zápor
#komor idő
Országos eső jön
Szombaton még akár 20 fok is lehet, aztán kicsit elkomorodik a világ.


Szombaton kezdetben erősen és gyengébben felhős időszakok váltakoznak, majd késő délutántól délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. A déli óráktól helyenként alakulhat ki záporeső, késő délutántól a Dunántúlon már szórványosan valószínű zápor, néhol zivatar. A délkeleti, keleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható.

Vasárnap erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Sokfelé várható eső, zápor, délután a csapadék súlypontja kelet felé helyeződik. A szél északkeletire, északira fordul, és többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között várható.

Hétfőn is erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, elszórtan eső, zápor valószínű. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, helyenként eső, zápor valószínű. A délkeleti, keleti szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, több helyen várható eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

Csütörtökön
többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, többfelé várható eső, zápor. A keleties szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű.


Forrás: hirado.hu