AKTUÁLIS
#Ömböly
#önkormányzat
#közösségi tér
#könyvtár
#fejlesztés
Nézze meg, mit adtak át Ömbölyön!
Tizenhatodik alkalommal ünnepel Ömböly önkormányzata a település lakóival! Ebben az évben, az ünneplésen kívül utakat, és egy korszerű közösségi teret is átadtak, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye délkeleti részén, a Nyírségben fekvő, a magyar-román határ közelében fekvő településen.

Az átadón, dr. Simon Miklós kiemelte, hogy Magyarország Kormánya továbbra is támogatja a legkisebb településeket is. Ennek keretében teljesen felújították, A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztése program keretéből, a többfunkciós közösségi teret. A mintegy, 30 millió forintból megvalósult fejlesztésnek köszönhetően, közösségi teret és könyvtárat alakítottak ki, korszerű számítógépes terminálokkal.

A 450 fős településen, ezen felül két belterületi út teljes megújítása is megtörtént kormányzati forrásból. A település polgármestere, Trefán Gábor elmondta még, hogy a most átadott fejlesztéseken túl, mintegy 58 millió forintból a Nyírbélteki Gyöngyszem Óvoda Ömbölyi Tagintézményében óvodai tornaszoba kialakítása fog megvalósulni.

A következő jelentős fejlesztés, a település környezetvédelmi-infrastruktúrájának fejlesztése lesz, amelynek keretében megoldódik a belvízvédelem. A beruházás, a Területi Operatív Program keretéből, csaknem 50 millió forintból valósul meg.