SPORT
#nyíregyháza
#nyíregyházi nyílt fedettpályás verseny
#atlétika
Nemzetközi atléták versenyeznek Nyíregyházán
​Az izgalmas atlétikai szezon január 18-án tetőzik, amikor a Nyíregyházi Atlétika Centrum ad otthont a Nyíregyháza Nyílt Fedettpályás Versenynek.

A versenyre számos ország legjobb atlétái érkeznek, köztük Bosznia, Szlovákia, Horvátország, Szerbia, Románia, Görögország és Szlovénia képviselői.

Az egyik legnagyobb várakozást a női 400 méteres verseny adja, ahol a szerb Ciric Maja és a román Miklós Andrea csap össze. A férfiaknál a 200 méteren a horvát Marciuš Karlo és hazánk színeiben Molnár Attila hozza majd a férfiak közötti küzdelmet.

A Nyíregyházi Sportcentrum nemzetközi megmérettetése hatalmas részvételi arányt vonzott. A versenyre 573 nevezés érkezett összesen, ebből 182 külföldről érkező atlétától. Magyarországot 31 kiváló egyesület képviseli, köztük a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői, akik bízva a hazai pálya előnyeiben lázasan készülnek.

Az NYSC színeiben versenyzők számos kategóriában képviselik hazánkat. A férfi 60 méteres futásban olyan tehetségek lépnek pályára, mint Boros Bence, míg a dobókörben Tóth Balázs mutatja meg erejét. Szilágyi Rékát 400 méteren, és Tilki Flórát 800 méteren követhetjük figyelemmel a verseny során.

A női hármasugrók között Dr. Abiwu-Türk Bettina és Nyisztor Petra kiválósága ragyog. A versenyzők között számos kiemelkedő sportoló található, akik mindent megtesznek a győzelemért.

Az NYSC színeiben induló atléták számos versenyszámban mérik össze tudásukat, és a hazai szurkolók biztosak lehetnek benne, hogy a csapat minden tagja az utolsó leheletig küzd majd a győzelemért. A Nyíregyháza Nyílt Fedettpályás Verseny nemcsak a sportolók, hanem a szurkolók és a sport iránt érdeklődők számára is izgalmas és emlékezetes esemény lesz.

A versenykiírás és az időrend, illetve a versenyszámokban induló atléták névsora és eredményei a Magyar Atlétikai Szövetség oldalán olvasható.

Forrás: nyac.hu