NAGYVILÁG
Belföld
#bölcsőde
#Kisvárda térsége
#Fényeslitke
#államtitkár
#Dr. Seszták Miklós
#Nagy János
#avatás
Nem mindennapi jó hír Kisvárda térségéből! Fényeslitkén bölcsődét avattak
Ha van jó szándék, kiváló összefogás és szorgalmas munka, akkor semmi sem lehetetlen - jelentette ki Nagy János, Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen.

Ha van magyar gyermek, akkor van magyar jövő - ezt is hangsúlyozta az avatóünnepségen az államtitkár. Emlékeztetett rá, hogy a kormány 2010 óta számtalan intézkedéssel, például a családi adózással, a babaváró programmal, a családi otthonteremtési kedvezménnyel, a nagycsaládosok támogatásával, a gyed extrával, az Erzsébet-táborok létrehozásával és az ingyenes étkezés bevezetésével segítette a családokat.

Ez a bölcsőde azt is lehetővé teszi, hogy a szülők nyugodtan dolgozhassanak, így a családbarát ország építése mellett a munkaalapú társadalom létrehozásában is segítséget nyújt - mondta Nagy János. Jelentős különbségnek nevezte, hogy 2010 óta nem segélyt osztanak, hanem munkát adnak az állástalanoknak.

"Nehéz időszak előtt állunk, a háborús fenyegetettség árnyékában, a szankciós infláció nyomása alatt, és állandó energiaválságban. Ilyenkor minden egyes beruházás és fejlesztés olyan ünnep, amelyet illő és üdvös megünnepelni" - fogalmazott az államtitkár. Nagy János megerősítette, a magyarok a Kelet és a Nyugat együttműködésében érdekeltek, s abban, hogy ez a térség ne valaminek a széle, hanem valaminek a közepe legyen.
Nem először fordul elő, hogy Kelet és Nyugat elzárkózik, és háborút vív egymással. Magyarország kormánya azonban mindent meg fog tenni, hogy hazánk kimaradjon a háborúból - jelentette ki a Miniszterelnöki irodát vezető államtitkár.

Az eseményen Seszták Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője méltatta, hogy az utóbbi években nagy fejlődésen ment keresztül Fényeslitke. A községet nem véletlenül emlegetik évek óta "bezzeg" faluként a térségben.

Mártha Mihály Tibor, Fényeslitke független polgármestere a bölcsődei beruházást ismertetve elmondta, a kétcsoportos, huszonnégy gyermekről gondoskodó intézmény a Pénzügyminisztérium 314 millió forint támogatásával, és a település mintegy 35 millió forintos forrásából épült fel.

A bölcsőde avatásán ott voltak a leendő bölcsisek is. Persze ők a szüleik karján érkeztek.


A nagyobbacska ovisok - óvónőik vezetésével - kedves műsorral köszöntötték a település nagy napján megjelent vendégeket és az avatási ünnepségre összegyűlt helyieket.