SPORT
Foci EB 2016
#eb 2016
#Írország
#Svédország
Nem bírtak egymással a felek az ír-svéden
Kiegyenlített küzdelemben 1-1-s végeredmény született az ír-svéd összecsapáson a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjában.

A Saint-Denis-t ellepő honfitársaik lelkesedése átragadt az ír játékosokra is, jószerével kizárólag előttük adódott gólszerzési lehetőség, de betalálniuk nekik sem sikerült. A legközelebb ehhez Jeff Hendrick állt, de távoli lövése a lécen csattant.

A fordulás után sem vettek vissza a szigetlakók, és két perc elteltével meg is szerezték a vezetést. Wes Hoolahan Seamus Coleman jobb oldali beadását látványos kapáslövéssel zúdította a svéd kapu jobb oldalába.

Ez ébresztőleg hatott az addig semmit sem mutató skandinávokra, mezőnyfölénybe kerültek, de csak kihagyott helyzetekig jutottak Zlatan Ibrahimovicék.

Azonban Ciaran Clark a 71. percben a segítségükre sietett, amikor a svédek sztárjának centerezését a saját hálójába fejelte.

A játék teljesen kiegyenlítődött, az eredmény pedig már nem változott a lefújásig. A két válogatott 11. alkalommal találkozott egymással, ez volt a harmadik döntetlenjük.

E csoport, 1. forduló:
Írország-Svédország 1-1 (0-0)
Saint-Denis, Stade de France, 73 419 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)
gólszerzők: Hoolahan (48.), illetve Clark (71. öngól)
sárga lap: McCarthy (43.), Whelan (77.), illetve Lindelöf (61.)

Írország: Randolph - Coleman, O'Shea, Clark, Brady - McCarthy (McGeady 85.), Whelan, Hendrick - Hoolahan (Keane 78.), - Walters (McClean 64.), Long

Svédország: Isaksson - Lustig (Johansson 45.), M. Olsson, Granqvist, Lindelöf - S. Larsson, Lewicki (Ekdal 86.), Källström, Forsberg - Berg (Guidetti, 59.), Ibrahimovic


-MTI-