18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#bűncselekmény
Nagyon súlyos bűncselekménnyel gyanúsítanak egy 19 éves fülpösdaróci fiatalt
Közös italozás, majd szitkozódás, fenyegetés: megöllek, miattad lett öngyilkos az apám - ordította a 19 éves fiú a 34 éves sértettnek fülpösdaróci házában, majd hazament.

Kisvártatva visszament a fiatal a szomszéd házhoz és onnan elhozta a saját rotációs kapáját. 15 perc múlva ismét látogatást tett haragosánál és egy öngyújtóval a belső ajtó külső részén begyújtotta a fóliát. A szobában, ami az ajtó mögött volt, a gyanú szerint Mihály ittasan aludt.

A sértett észrevette a füstöt és egy flakon vízzel próbálta meg eloltani, azonban ez nem sikerült, végül egy pokróccal hatástalanította a lángokat.

A 19 éves István azért haragudott meg Mihályra, mert szerinte az apja miatta lett öngyilkos, ami egy szerelemféltésből kialakult családi perpatvar eredménye volt. István ezt nem bírta megemészteni és rendszerint Miklós fejéhez vágta obszcén szavak kíséretében.

A fiatal fiú édesanyja úgy véli, hogy a fia nem gyújtott fel semmit. Az igaz, hogy a rotációs kapát elhozta, de az az övé. Nem akarta, hogy Miklós azt is eladja - mondja az édesanya kétségbeesve.

A nyomozók a fiatal, egyébként munkahellyel, szakmával rendelkező fiút különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével gyanúsították meg és indítványozták a fiatal felnőtt letartóztatását.

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája azonban úgy ítélte meg, hogy elég a bűnügyi felügyelet és a távolságtartás elrendelése négy hónap időtartammal. Az ügyészség fellebbezett, hiszen egy kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményről van szó.

A nyomozás még kezdeti szakaszban van és a hatóságoknak sok mindent kell ellenőrizni, így azt is szükséges validálni, hogy a sértett valóban bent volt-e a házban a gyújtogatás idején. Továbbá a szakértői vélemény is jelentős mértékben változtathatja meg az ügy minősítését.