KÉK FÉNY
#gyújtogatás
#tárgyalás
Nagy valószínűséggel nem a gyanúsított gyújtogatott Szakolyban
A jelenleg még megalapozott gyanú szerint ez év nyarán egy Tiszavasváriban élő 34 éves férfi volt élettársára és annak családjára gyújtotta a házat. A férfi azóta letartóztatásban van, ma újabb 90 napra rendelte el a bíróság a fogva tartását, annak ellenére, hogy a tűzvizsgálati jelentés szinte kizártnak tartja, hogy ő gyújtogatott.

A bíró jó okkal marasztalta a gyanúsítottat, annak ellenére, hogy a gyújtogatás gyanúja a férfival szemben a jelenlegi nyomozati adatok alapján nem áll meg. Ellenben a magánlaksértés és a zaklatás igen. Ez önmagában kevés lenne a fogva tartáshoz, azonban a férfival szemben több más büntetőeljárás is folyamatban van.

Vezetőszáron, lábbilincsben hozták állig felfegyverzett őrök ma a bíró elé a gyanúsítottat. Védője és a gyanúsított is abban reménykedett, hogy mire kilép a tárgyalóteremből, már nem lesz rajta a bilincs. Nem így történt. Annak ellenére nem, hogy az akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő tettet nagy valószínűséggel nem követte el. Ezt Böjté Gizella kirendelt védő a napokban elkészült tűzvizsgálati jelentésre alapozza.

A jelentés súlyos megállapításokat tesz. "Beállított, úgy rendezték, hogy csekély kárt okozzon, nem fröccsent sehova a gyújtó folyadék..." De talán az egyik legfontosabb, hogy a szakértő leírja: nem életszerű az, hogy a tűz észlelésekor a családtag nem a mozgásképtelen férfit és az alvó gyermeket menti, hanem elkezd telefonálni a rokonoknak.

A gyanúsított azt állítja, hogy valóban járt a helyszínen, mert beszélni akart a volt élettársával. Ekkor ismét összetűzésbe került a volt anyósával, aki azt kiabálta neki, hogy elintézi, hogy "élete végéig börtönben legyen". Majd hajnali négykor megtörtént a gyújtogatás.

A tűzvizsgálatot végző szakember olyannyira alapos volt, hogy kísérleteket is végzett a helyszínen. Ezek eredménye is őt igazolja - valami nagyon nem stimmel a sértett előadásában.

A bíró döntése ezek ismeretében is észszerű, így biztosított, hogy a gyanúsított nem tesz meggondolatlan lépéseket. Még egy sor nyomozati munkát is el kell végezni, újabb tanúkat kell kihallgatni, szembesíteni és más nyomozati cselekményeket elvégezni. Ez jelen állás szerint a gyanúsított érdekeit szolgálja, még ha elsőre nem is úgy látszik.


- FrissMédia -