NAGYVILÁG
Külföld
#Sebastian Kurz
#muzulmán
#osztrák külügyminiszter
Muzulmán csoport támadt az osztrák külügyminiszterre
Súlyos kritikákkal illette Sebastian Kurz osztrák külügyminisztert egy muzulmán csoport vezetője. Omar Al-Rawi, az Osztrák Női Muzulmán Kezdeményezés elnöke azzal vádolta Kurzot, hogy a muszlimok bírálásával, pontosabban a fejkendő-tilalom javaslatával próbál politikai hírnevet és még több befolyást szerezni. Az osztrák politikai vezetők viszont más véleményen vannak.

A muzulmán vallású csoport elnöke rámutatott, hogy az Osztrák Néppárt politikusa az új Korán-fordítás javaslatával olyan félreértelmezésekről beszélt, melyek nemhogy megfékeznék, hanem még tovább erősítik a szélsőségességet.

Szerinte Kurz szándékosan megpróbálta a osztrák lakosságot a bécsi muzulmán nevelőközpontok ellen fordítani, és megkísérelte bezárni ezeket a helyszíneket.

Kép megtekintése a Twitteren

  • Sebastian Kurznak nem csupán a női kezdeményezéssel gyűlt meg a baja: újabban az Osztrák Iszlám Hitközösség (IGGiOe) is kritikákkal illeti. Ibrahim Olgun, a szervezet elnöke nyíltan szembeszállt Kurz fejkendős javaslatával, és azt állította, hogy a külügyminiszter szándékosan áll a muszlimok integrációjának útjába.

“Vissza a konyhába”?

A szervezet arra sürgette a külügyminisztert, hogy vonja vissza a kijelentéseit, különben ellehetetleníti a muzulmán szervezetek és a minisztérium közötti együttműködést. Attól is tartanak, hogy Kurz kijelentései visszaröpíthetik a tanult, emancipált muszlim nőket a konyhába.


Forrás: hirado.hu