KÉK FÉNY
#Munkagép
#Kékcse
#vezeték
#tűzeset
#baleset
#tűzoltó
Munkagép gázvezetéket vágott Kékcsén
Munkagép vágott át egy 63 milliméter átmérőjű gázvezetéket munkavégzés közben kedden délután Kékcsén, a Kossuth utcában. Az ott dolgozók a sérült vezetéket elszorították. A kisvárdai hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a gázszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A kisvárdai iparbiztonsági felügyelő káreseti helyszíni szemlét folytatott le.

Háromhektáros területen a tarló gyulladt ki kedden délelőtt Ópályiban, a Dankó István utca közelében. A mátészalkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Kótajban, a Lónyai főcsatorna töltéspartján a száraz aljnövényzet kapott lángra, ahol egy fiatal gyümölcsös aljnövényzetére is átterjedtek a lángok. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Hasonló eseményeknél kellett a nyíregyházi hivatásos tűzoltóknak beavatkozniuk a szabolcsi megyeszékhelyen, a Zsombék és a Fillér utcákban, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Szabadtéri tűzeset miatt lobbant lángra egy félcolos gázcsonk kedden délután Tiszaeszláron, a Bács utca egyik lakóházának az udvarán. A tiszavasvári önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat iparbiztonsági helyszíni szemlét végzett.

Elektromos szikra miatt gyulladt ki háromszáz négyzetméteren a magasfeszültségű vezeték alatt a száraz aljnövényzet a délutáni órákban a 471-es számú főút mellett, Nyírbátor közelében. A tűz következtében az oszlopról két vezeték leszakadt. A nyírbátori hivatásos tűzoltók értesítették az áramszolgáltatót, a lángokat egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el. Az átmeneti áramkimaradás 260 fogyasztót érintett. Személyi sérülés nem történt.

A kép illusztráció