AKTUÁLIS
#Munkácsy Mihály
#Munkácsy kiállítás
#kisvárdai programok
#Bagolyvár
#Pákh Imre
Munkácsy Kisvárdán – MEGHOSSZABBÍTVA!
Városa történelmének eddigi legnagyobb kiállítását rendezi Kisvárda Város Önkormányzata, ugyanis március 3-tól itt csodálhatóak meg Pákh Imre magángyűjtő Munkácsy Mihály-kollekciójának világhírű alkotásai, melyek jól lefedik Munkácsy életművét a korai munkáktól a bibliai témájú festményeken és polgári életképeken át az ikonikus festményekig.

Kisvárdán, a felújított Bagolyvár impozáns épületében láthatjuk – mások mellett – az Ordító suhanc (tanulmány, a Krisztus Pilátus előtt című képéhez 1880), a Csendélet, a Konyhában, a Bohém, Az eltévedt gyermek, a Krisztus a sziklasírban Munkácsy-festményeket, de Hans Temple:Munkácsy Mihály arcképe, a kiállítás egyébként legnagyobb, több mint két méteres olajvászon festménye is a gyűjtemény részét képezi.

„Az egyedi kiállítás Debrecen vonalától messzebb még sosem került bemutatásra, így nagy izgalommal készültünk és büszkén állunk eme méltán híres kiállítás házigazdáinak körébe!” - mondta Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere hozzátéve: „Az elmúlt három hónapban óriási érdeklődés övezte a Munkácsy-kiállítást, melynek vendégei nem csupán a megyéből, hanem szerte az országból, de még határainkon túlról is érkeztek, korosztálytól függetlenül! Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a kiállítást a május 30-i határidő helyett, június 10-ig meghosszabbítjuk!” - zárta szavait ezzel a jó hírrel a kisvárdai polgármester.

Ha még nem látta azért, ha még egyszer szeretné, azért tekintse meg JÚNIUS 10-IG, egyik legnagyobb és leghíresebb festőnk gyönyörű munkáit Kisvárdán, a Bagolyvárban!

A Munkácsy-kiállítás hétfőtől vasárnapig, 09.00 órától 20.00 óráig tekinthető meg.
Felnőtt jegy: 1.500 Ft.-
Gyermek és nyugdíjas jegy: 500 Ft.-

- Friss Média -