KÉK FÉNY
Mindenkit leforrázott a két rendőr előadása Nagykállóban - videó
Drogprevenció gyökeresen más megközelítésben - stábunk egyedüliként vehetett részt egy olyan különleges előadáson, ahol az a két fiatal rendőr beszélt, akikért 2020 decemberében egy ország szorított. Erika és Péter története nem mindennapi, mint ahogyan ők maguk sem azok.

2020. december 24-én késsel támadt egy rendőrre egy 35 éves férfi Újpesten. A rendőr 23 éves társa a támadót lelőtte, a férfi a helyszínen meghalt. A megsebesített rendőrt kórházba vitték, válságos állapotban. Péter több hónapig lábadozott. Erika az átélt borzalmak hatásra sokkot kapott, és a helyszínen elvesztette az eszméletét. Azóta csaknem két év telt el. A két fiatal rendőr nem adta fel. Erika a BRFK kommunikációs osztályán, míg Péter a bűnmegelőzés területen tevékenykedik. Barátságuk egy életre szól. Előadássorozatukat a hazánkban tanuló rendőröknek, rendvédelmi szerveknél elhelyezkedő fiataloknak tartják.

Mesterien felépített előadás - olyan, hogy ha esetleg valakinek megfordult a fejében, hogy kipróbál valamilyen tudatmódosító szert, a végén a gondolatát is elhessegeti ennek.

2020 decemberében Erika és Péter egy társasház lépcsőházában hangoskodó férfiról kapott információt. A járőrpárost 6 óra 37 perckor Budapesten a Kassai utcában lévő 10 emeletes társasházhoz riasztották. Elsődleges adatok szerint csendháborítás történhetett. Ők átvizsgálták a bejelentés szerinti 5. - 7. emeletet. Ekkor Péter rátalált a sarokban guggoló, közel 2 méter magas férfira, aki jól láthatóan magán kívül volt. Macskanyávogásra hasonlító hangot hallatott, ezt hallotta meg Erika.

A férfit nem tudták megfékezni, Pétert csaknem egy tucatszor szúrta meg. Erika először kétszer lőtt. Nem értette, hogy a férfi ennek ellenére még mindig támadt, feléje fordulva egyre közelebb került hozzá. Erika ekkor ismét tüzelt. Nem számolta de talán tíz lövést adott le. A férfit a karján és a lábán találta el, de az még mindig mozgott, Erika ekkor a karjával próbálta hárítani a támadást, mígnem szinte test a test ellen küzdött. Erika újra lőtt, a férfinak a hasfalán át a szívébe fúródott a lövedék. Csak a 11. lövés tette a férfit mozgásképtelenné.

A rendőrre támadó férfit Erika, a társa életét megmentő rendőrnő az eset előtt egy évvel, 2019 novemberében szabálytalan parkolás miatt igazoltatta. Jól szituált, udvarias családapaként emlékszik rá. Akkor Erikának elmesélte, hogy válófélben van és most költözik el a volt párjától. Egy év alatt vált semmivé a férfi élete. Szervezetében fél liter alkoholt és négy féle tudatmódosító szert találtak a boncoláskor. Nagy valószínűséggel a közel két méter magas férfi nem is volt tisztában azzal, hogy rendőrökre támadt.


- FrissMédia -