AKTUÁLIS
#Mesés Advent
#kisvárda
#mese
Mesés Advent Kisvárdán: Jó éjt bocsok!
Már kisgyermekként megszerettették velem a meséket a családban. „Amikor én még kislány voltam…”, hétfőnként nem volt tv adás. A rádióban hallgatott meséknek, mesejátékoknak külön varázsa volt, mert a képzeletemben alkothattam meg a szereplőket - írta Dudásné Popovics Angéla

A keresztszüleimtől nagyon sok mesekönyvet kaptam, amiből édesanyám olvasott fel esténként. A nyarak nagy részét az anyai nagyanyáméknál töltöttem. Minden este más-más történet, ballada hangzott el. Egy-egy foszlányra ma is emlékszem. A családi vacsorák élménybeszámolói is felértek egy- egy mesével.

Óvodásként a sok-sok bábozás is megmaradt az emlékeimben. Később találtam pár saját magam írt mesét is, melyek szárnypróbálgatásnak nagyon jók voltak. Felnőtt fejjel is sokat olvasok ma is meséket. A gyermekeim is sok mesét hallgattak, majd olvastak nekem. És minden nap mesélek, hiszen óvodapedagógusként élem a napjaimat.

Nagyon jó látni a csillogó szemeket, a tátott szájakat egy-egy mese kapcsán, mert tetszik a mese. A legnagyobb boldogság mostanában, ha a saját unokámnak mesélhetek, ha felismeri, ezt már hallotta, és jó látni, hogy nagyon szereti a könyveket, Fédra is próbál mesélni.