NAGYVILÁG
Belföld
Megújulnak egyes járóbeteg szakrendelések Kisvárdán!
Jó hírt kaptunk a Szent Damján Görögkatolikus Kórháztól. Az egészségügyi intézmény egy sikeres pályázaton elnyert európai uniós támogatásnak köszönhetően fejlesztéseket valósít meg a járóbeteg szakellátásban.

A vissza nem térítendő - közel 300 ,00 millió forint támogatásból - a projektben érintett járóbeteg szakellátó szolgáltatások eszközparkját fejlesztik, és annak infrastrukturális körülményeit javítják - írták a közleményben. Az Emberi Erőforrás Operatív Program keretein belül, 100 %-os támogatási intenzitással valósul meg a fejlesztés. Egyebek között a mozgásszervi megbetegedések rehabilitációjában, valamint a fül-orr-gégészeti ellátásban alkalmazható eszközpark is új orvostechnikai eszközökkel bővül.

Az EFOP 2.2.19-17-2017-00024 azonosító számú „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése” elnevezésű pályázatban elnyert támogatással az intézmény a járóbeteg szakellátás infrastrukturális körülményeinek javítását tűzte ki célul, a betegellátás színvonalának növelése érdekében.


A projekt fő célja, hogy a jelenlegi rehabilitációs, reumatológiai és fül-orr-gégészeti fekvőbeteg ellátásokat egészében kiváltó járóbeteg szolgáltatások eszközparkját fejlesszék. A fül-orr-gégészeti, gyermekgyógyászati, nőgyógyászati, onkológiai, radiológiai, tüdőgyógyászati járóbeteg szakellátások infrastrukturális körülményeit is javítják ebből a pénzből, érvényesítve az akadálymentesítési szempontokat.

A fejlesztéseket 2023.09.30 - ra tervezik megvalósítani.

.A projekt a Széchényi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a www.kisvardakorhaz.hu oldalon olvashatnak.