18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#nyíregyházi gyilkosság
Megelőzhető lett volna Alexandra halála?
​Lezárt lakás, találgatások, sajnálkozás - jelenleg ennyi áll rendelkezésre annak a 34 éves nőnek a halálának ügyében, amit tegnap fedeztek fel egy nyíregyházi toronyház 10. emeletén. A rendőrség jelenleg rendkívüli haláleset miatt folytat eljárást.

Tegnap dél környékén már elviselhetetlen volt a kellemetlen szag a toronyház 10. emeletén, így a lakók szóltak a közös képviselőnek, hogy járjon utána az elviselhetetlen szag forrásának. A képviselő azonnal jelezte az illetékes szerveknek, hogy be kell jutni az egyik lakásba, mivel egyértelműen egy 10. emeleti lakásból árad a szag. A rendőrök a tűzoltók segítségét kérték, majd megérkeztek a mentők is, akik értesítették a rendőrség megfelelő egységeit. Bár bűncselekményre utaló nyom a helyszínen nem merült fel, azonban a halál okát nem tudták megállapítani, hiába érkezett a helyszínre az igazságügyi orvosszakértő.

Szandra előéletéről az adatok gyűjtését követően egy nagyon szomorú élettörténet rajzolódik ki. Az elmondások szerint a pár 2018-ban talált egymásra. A kapcsolat folyamán a férfi dolgozott, a nő alkalmi munkákból tartotta fenn magát. A lány fokozatosan épült le - mondják az őt ismerő lakók. Rendszeres probléma volt az alkohol, gyakorlatilag Szandra élete az utóbbi években akörül forgott a szemtanúk szerint. Azt mondják, hogy a hétvégeken a férfi sem vetette meg az italt. Azonban ő csak hétvégeken volt otthon, egyébként Budapesten és a Dunántúlon dolgozott.

Egy, a párt ismerő férfi elmondta, hogy a konfliktus mindig a pénz körül volt. "Szandra próbált kitörni a nyomorúságos életéből, azonban ez hathatós segítség híján nem sikerült. Míg volt a szomszédságban, a volt családsegítő esetenként ott is megfordult, majd jött a alkoholelvonó. Onnan kikerülve az édesanyjához költözött, de végül csak visszavezette az útja Barnához" - mondta az ismerős.

A lakótelepen csendes, illedelmes lányként írták le, nem nagyon beszélt senkivel. Ha látták, jellemzően lehajtott fejjel sétált át a dohányboltba, vagy épp a garázsboltok egyikébe.

Szombaton még hangos zene miatt mérgelődött a házmester, de mire szólhatott volna nekik a zene elhallgatott. Vasárnap délelőtt még látták a férfit és a nőt is - legalábbis így emlékeznek az ott lakók. Barna hétfőn hajnalban szokott elmenni és csak péntek este tér haza - mondja a szomszéd, a lány meg nem nagyon szokott kimozdulni.

A szemtanúk elmondása alapján a pár életében a bántalmazás jelen lehetett és ez nem csak verbálisan, hanem fizikálisan is megnyilvánult. Volt olyan, hogy egy ismerős becsöngetett a lányhoz és ő monoklikkal nyitott ajtót.

Bár egyesek párhuzamot vonnak a budapesti, egy hete történt emberöléssel, a jelenlegi adatok szerint Nyíregyházán nem ez történhetett. A vizsgálat tart, a vármegyei rendőrök alaposan lehelyszíneltek, begyűjtöttek minden fontos nyomot, semmit nem bíznak a véletlenre. Várják a boncolás és a toxikológiai eredményeket.

A vármegyei rendőrök holnapra ígértek tájékoztatást.