KÉK FÉNY
#Demecser
#önkéntes tűzoltók
Még jobbak lettek a demecseri önkéntes tűzoltók
Csütörtök délelőtt az önállóan beavatkozó Demecseri Önkéntes Tűzoltóknak éves minősítő gyakorlatot szervezett a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a település egyik telephelyén.

Négy éve az önkéntes tűzoltó egyesületek közül a megyében elsőként a demecseriek szerezték meg az egy évig érvényes jogosítványt az önálló beavatkozáshoz, azóta pedig minden évben újabb minősítést kell tenniük. Csütörtökön, az újabb éves minősítő gyakorlat során az egyesület tagjainak két feladatot kellett végrehajtaniuk. Elsőként a műszaki mentést, ahol a gépkocsiból beszorult személyeket kellett menteniük, majd tűzoltásban is számot kellett adni tudásukról. Az egyesület tagjai kellő rutinnal hajtották végre a kitűzött feladatokat, így újabb egy éves jogosultságot szereztek az önálló beavatkozáshoz.

2014 novemberétől nemcsak saját városuk, hanem további négy szomszédos település – Berkesz, Gégény, Kék és Székely – mentő tűzvédelme is fejlődött, mivel az egyesület vállalta, hogy a riasztást követően nappal tíz, éjszaka tizenkét percen belül megkezdi a vonulást, és így az elsődleges tűzoltói beavatkozás ideje lerövidült.

A csütörtöki minősítő gyakorlaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, a tűzoltósági felügyelője és a nyíregyházi tűzoltóparancsnok is részt vett.

A kép illusztráció