18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#pátrohai bűncselekmény
#autószerelő
#kifosztás
Meg akart ölni egy testvérpár Pátrohán egy férfit, egyiküket letartóztatta a bíróság
​Fellélegzett Pátroha, az egyik elkövető legalább rács mögött van - kommentálták a helyiek az egyik gyanúsított elfogását, aki közel két évig bújkált a hatóságok elől.

2022 februárjában egy testvérpár azzal hívta fel az egyik helyi autószerelőt, hogy elromlott a kocsijuk. Attila szívesen ment segíteni, de a kért címen nem volt senki. Kisvártatva újabb telefonhívás érkezett és egy nő közölte, hogy a pátrohai lakásukhoz kéne menni. Attila elment, a nő és a férfi beinvitálta a házba és itallal kínálta a mestert arra hivatkozva, hogy nagyon hideg van kint, biztos jól esne egy kupicával.

A pohár, benne a pálinkával pár perc elteltével landolt Attila kezében. Miután megitta, a férfi gyakorlatilag azonnal elájult. A testvérpár ezt kihasználva átkutatta a ruházatát és kifosztotta az eszméletlen férfit, majd betették egy autóba és Pátrohát elhagyva Rétközberencs közelében egy erőben kitették az akkor mínusz négy fokos hidegben és magára hagyták az eszméletlen férfit.

Attila 15 perc múlva tért magához, riadtan szemlélte az őt körülvevő rideg ismeretlent. Fogalma sem volt, hogy hol van, illetve, hogy mi történt. Zavartan, kétségbeesve kutatta az utat, míg a távolban egy ház ablakának fényét észreve nem vette.

Tépett ruházatban, cipő nélkül botorkálva indult a menedéket adó ház felé. Bár a tulajdonost ismerte, de ott azon a szörnyű éjszakán nem ismerte fel, csak annyit tudott mondani, hogy hívjanak segítséget.

A nyomozás 2022 februárjában kifosztás és segítségnyújtás elmulasztása miatt indult, csakhogy idő közben a testvérpár férfi tagja kikerült a nyomozók látóteréből. Budapesten és megyénkben csavargó életmódot folytatott és közben több bűncselekmény-gyanús esetet is elkövethetett.

Több benzinkúti ügy is az ők számlájára írható. Ajaki és kisvárdai kutasok is pórul jártak, hiszen fizetés nélkül távoztak a tankolást követően. Több ismertté vált üzemanyaglopás és egyéb vagyon elleni bűncselekmény is a testvérpár számlájára írható - vélekednek a helyiek.

Közben elkészültek az igazságügyi orvosszakértői vélemények: ha Attila még 10 percig kint marad, megfagy. Attila amikor feleszmélt, valószínűleg már hipotermiás állapotban volt, legalábbis a tünetek azt mutatták.

Az emberi testhőmérséklet átlagosan 36-37 °C körüli. Hipotermiáról vagy a test túlzott lehűléséről akkor beszélünk, ha a testhőmérséklet tartósan 35 °C alá süllyed. A testhőmérséklet 32 °C-ra vagy az alá csökkenése már életveszélyes lehet.

Azon a februári estén mínusz négy fok volt a kinti hőmérséklet. Attila, ha nem tér magához, minden bizonnyal megfagy. A nyomozóhatóság a szakértői jelentés birtokában emberölés kísérletével és kifosztással gyanúsította meg a férfit és a nőt.

Azonban a sértett elmondása szerint nem kizárható akár a kétszeres minősítés sem: azaz nyereségvágyból, előre kitervelten hajtotta végre tettét a testvérpár. Ha bebizonyosodik, akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet az ügy vége, különösen annak tudatában, hogy a testvérpár férfi tagja már ült hét évet hasonló bűncselekmények miatt.