KÉK FÉNY
#baleset
#rendőrség
Még 200 ember fog meghalni az utakon, ha nem figyelünk
A rendőrség közleménye szerint idén még 200 ember fog meghalni Magyarország útjain. Természetesen tehetünk azért, hogy ez ne történjen meg. Megrázó videóban kéri a rendőrség, hogy vigyázzunk jobban egymásra és tartsuk be a szabályokat.

Az év első hat hónapjában 211 ember vesztette életét közlekedési balesetben hazánk útjain. A számadatok mögött pedig drámai történetek húzódnak. Az elmúlt időszakban fiatalok, idősek, gyermekek holtteste mellett kellett a rendőröknek helyszínelniük szinte minden egyes nap. “Nem egyszerű feladat ez. Felfoghatatlan és elfogadhatatlan, amikor egy 7 éves gyermek 10 másodperc alatt szülők nélkül marad, vagy egy édesanya veszíti el a férjét és a gyermekét” – írja a police.hu.

Néhány napja a közutat versenypályának használó fiatalok miatt kellett meghalnia egy munkából, kerékpárral hazatartó férfinak az Árpád hídon. A balesetet okozó jármű vezetője több mint 140-el száguldozott a hídon. Ezeknek a tragédiáknak a többsége nagyobb odafigyeléssel, a szabályok betartásával elkerülhető lett volna, hiszen a közúti közlekedési balesetek túlnyomó része emberi hiba, mulasztás miatt következik be. A rendőrség statisztikája azt mutatja, hogy a balesetek fő okai továbbra is a gyorshajtás (27%), az elsőbbségi jog meg nem adása (26%) és a kanyarodási szabályok megszegése (15%).

Ennél is jóval több személyi sérülés történt

Ha elvonatkoztatunk a fent említett tragédiáktól és érzelmek nélkül a tényeket, a számadatokat nézzük, akkor az alábbi képet kapjuk. Az idei év első felében 6 383 személysérüléses közlekedési baleset történt Magyarországon, ebből 193 balesetben 211-en vesztették életüket. Ők már nem térhettek haza a családjukhoz. Tény, hogy ez a számadat a korábbi évek hasonló időszakához viszonyítva alacsonyabb. 2010 első félévében péládul 330 halálos áldozatot követeltek a hazánkban történt közlekedési balesetek.

“Ha az év első felének számait vesszük alapul, még kétszáz potenciális áldozat közlekedik közöttünk. Ne Ön legyen a következő!” – kéri a rendőrség.