18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#Mamma mia
#tömegverekedés
#biztonsági őr
Mamma Mia: a brutális tömegverekedésben 11-ből négy vádlott vallotta bűnösnek magát
​Az egész országot megdöbbentette a 2023 márciusában napvilágra került felvétel, melyen az látható, hogy látszólag minden ok nélkül agyba-főbe vertek a biztonsági őrök embereket Nyíregyháza egyik szórakozóhelye előtt, egy téren. Az ügynek végül 11 gyanúsítottja lett, közülük négy terhelt esetében ítélet is született.

A brutális tömegverekedést megelőzően az egyik vádlott üzenetet hagyott a meggyanúsított biztonsági őr telefonjának üzenetrögzítőjén. Kiderül belőle, hogy a biztonsági szolgálat embereit provokálta az egyik sértett, aki azt sérelmezte, hogy nem engedték be a testvérét a szórakozóhelyre. 2023 március egyik péntek estéjén a testvérével és az édesapjával érkezett a harmadrendű vádlott a helyszínre, minden bizonnyal azzal a szándékkal, hogy provokáció hatására balhé legyen. Legalábbis a biztonsági őrök így érzékelték.

A hangüzenet leirata

"A *** sz**d ki, te zsugány g***., úgy megverlek K-val együtt, hogy beh*****l, a *** sz***d ki. Vedd fel a telefont, b****d ki a szádat, mert beletaposok a beledbe, te kutya! Hol van K... meg az összes biztonsági kutya, ott a Mamma Miánál? Most össze kell gyülekeznetek és bele******k anyátokba! Megértetted, te ***sz**ó kutya? Imádkozó sáska leszel! Megértetted, hogy mit mondtam?" - üvölti magából teljesen kikelve, artikulátlanul P. a felvételen. "Vedd fel a telefont, mert beléd h****k, te k***a!"

Az ezt követő eseményeket több kamera rögzítette, de ennek ellenére is elképzelhető, hogy a hatóságok nem megfelelően azonosították az egyik vádlottat.



Dr. Mészáros Attila főügyészségi ügyész a vádiratot ismertetve elmondta, hogy a biztonsági őrként dolgozó vádlottak 2023. március 4-én a hajnali órákban nem engedtek be az egyik nyíregyházi szórakozóhelyre egy férfit, mivel annak viselkedésével korábban már probléma volt. Emiatt szóváltás alakult ki közöttük, majd a dühös férfi telefonon a helyszínre hívta testvérét és édesapját. A két társaság között verekedés alakult ki, ennek során a felek kölcsönösen bántalmazták egymást. A verekedést több személy is észlelte a szórakozóhelyen, akik szintén csatlakoztak a tömegverekedéshez.

A bántalmazások során többen megsérültek, voltak, akik könnyebb, de voltak, akik súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedtek. A testvérpár édesapja életveszélyes sérüléseket, míg az egyik biztonsági őr nem kizárt, hogy maradandó sérüléseket szenvedett a csoportos garázdaság során.


A mai előkészítő ülésen a 11 vádlottból 10 jelent meg a Nyíregyházi Törvényszéken, egy külföldön rekedt, így az ő esetében egy későbbi időpontban tart a bíróság előkészítő ülést. Az ügyben végül 5 terhelt bűnösnek vallotta magát és lemondott a tárgyalás jogáról, azonban a bíró a harmadrendű vádlott esetében nem fogadta el a beismerő vallomást, így az ő esetében a másik hat vádlottal együtt le kell folytatni a bizonyítási eljárást.

Az ügy 7-11 terhelttel szemben meghozott ítélettel kapcsolatban hárman elfogadták, míg az ügyész és a hetedrendű vádlott három nap gondolkodási időt kért.

Az ítélet három esetben pénzbüntetés, míg az egyik terhelt esetében felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki dr. Gunyecz Zoltán törvényszéki bíró.