KÉK FÉNY
#bicikli
#lopás
#rablás
#Berkesz
Lopásból rablás Berkeszen
​Rablás bűntette és más bűncselekmény miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2023. július 29-én elrendelte L. K. gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra.

A megalapozott gyanú szerint L. K. 2023. július 27-én az esti órákban bement egy berkeszi családi ház udvarára, majd berúgta a lakattal lezárt szobaajtót, ahonnan vezetékeket, kábeleket és hosszabbítókat tulajdonított el kb. 10.000 Ft értékben. Ezt követően a gyanúsított az udvaron tárolt kerékpárra akasztotta telepakolt táskáját és azzal akart távozni a helyszínről. Ezt észlelte a kerékpár tulajdonosa, aki közölte a férfival, hogy az az ő kerékpárja. Ekkor a gyanúsított a bicikliről leszállt és azért, hogy el tudjon menekülni, egy alkalommal megütötte a sértettet, majd a helyszínről elindult a kerékpárral. Ezután a sértett ismét felszólította a gyanúsítottat, hogy álljon meg, és utánaszaladt, de a férfi ennek ellenére a kerékpárral távozott a helyszínről.

Ezt követően L. K. gyanúsított egy berkeszi kukoricásban rejtette el a biciklit, ahol később a nyomozó hatóság megtalálta és visszaadta a tulajdonosának.

A gyanúsított büntetett előéletű, és jelenleg egy kiemelten súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság. Erre tekintettel a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a férfi a hatóságok elől elszökne vagy elrejtőzne, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és az ügyész tudomásul vette, de mivel a gyanúsított védője nem volt jelen a bíróságon, számára három munkanap áll rendelkezésre fellebbezése bejelentésére vagy a tudomásul vételére.