AKTUÁLIS
#TulipGarden
#tulipán
#tulipánszüret
Lenyűgöző látvány a közel 100 ezer tulipán a Rétköz szívében
​Claude Monet minden idők egyik leghíresebb impresszionista festőjének vásznára kívánkozik a közel 100 ezer tulipán látványa, ami ezekben a napokban kápráztatja el a Rétköz szívének számító, Rétközi-tó szomszédságában elterülő dimbes-dombos tájat.

Kevesen tudják, hogy Monet szenvedélyes kertész volt és amikor a sikeres festményeladások lehetővé tették a számára anyagilag, vásárolt egy telket, amin egy tó is volt, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy gyönyörű kertet varázsoljon belőle. Ez a tó és kert lett később festményeinek fő témája is. Élete utolsó 30 évében a saját kertje lett a fő művészi témája. Itt festette a vízililiomokról szóló sorozatát is, amely sorozat a virágok festőjévé tette.

Monet mesebeli kertjéhez hasonló lenyűgöző látvány fogadja a vendégeket, ha felkeresik a Kisvárdától 10 percre lévő Tulipános kert. A tulipánból mintegy 100 faj és többezer nemesített fajta létezik. A TulipGarden Rétköznél szeretnének minél több fajtát megismertetni, így egy 50 fajtából álló mintakertet is létrehoztak. A mintakertben különböző színű és típusú tulipánhagymákat ültetettek, melyek ötletet adhatnak otthoni kertek kialakításához is. Újdonság ebben az évben, hogy a mintakertben lévő virágokból is lehet válogatni.

A TulipGarden Rétköz kutyabarát hely, így várnak minden kutyabarátot kis és nagy kedvencével a tulipánszüretre. Fontos, hogy gondoskodjanak a póráz használatáról!

A TulipGarden Rétköz kertek látogatása során mindenki saját maga állíthatja össze a csokrait. A látogatók saját vagy bérelt kosárkájukba szedik a virágokat, sok fotót készítenek, esznek-isznak valamilyen finomságot és boldogan térhetnek haza.

Ha valaki szeretne sok-sok szépet látni, érezni, fotózni, szedni, látogasson el a TulipGarden Rétközbe, Kelet-Magyarország egyetlen tulipános kertjébe, a Rétközi-tó ölelésében.

4494 Kékcse, Külterület 0106/22. (Kékcse, Vörösmarty út végétől 400 métert követően az út bal oldalán, a TulipGarden Panzió szomszédságában)