KÉK FÉNY
#lopás
#kisvárda
#fiatal
Kisvárdán lopott a sátoraljaújhelyi fiatal
A Kisvárdai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 17 éves sátoraljaújhelyi lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a lány 2019. október 28-án 17 óra körül egy kisvárdai bolt előtt lezáratlanul hagyott gépkocsiból eltulajdonított két pénztárcát, a benne lévő okmányokkal és készpénzzel együtt.

A rendőrök a bejelentést követően széleskörű adatgyűjtést végeztek. A kihelyezett kamerák felvételei alapján egy órán belül azonosították, és a helyszín közelében elfogták a feltételezett tettest. Kiderült, hogy a lány fél órával korábban egy másik közterületen parkoló gépkocsi utasteréből is összeszedte az értékeket, melyet szintén nyitva hagytak. A 17 éves lányt a Rendőrkapitányságon előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Beismerte a bűncselekmények elkövetését.

A rendőrség felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy saját vagyonbiztonságuk megóvása érdekében a gépkocsijukat parkolást követően mindig zárják le, még ha csak rövid időre is hagyják magára járművüket! Különösen fontos odafigyelni a megfelelő óvintézkedésekre a közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából, hiszen ez az időszak veszélyeket is rejthet magában!

Azért, hogy a megemlékezést ne árnyékolja be semmilyen jogsértés, fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsait:

Mielőtt kiszállnak az autóból, ne felejtsék el az ablakot felhúzni!

Ne hagyják személyes irataikat, bankkártyájukat, lakáskulcsukat, és egyéb irataikat az utastérben!

Kijelölt vagy őrzött parkolóban, az esti órákban lehetőleg kivilágított helyen parkoljanak!

A parkolókban hagyott gépjárműveikben látható helyen ne hagyjanak értéktárgyakat (telefon, táska, kabát stb.)! Helyezzék el azokat a csomagtartóban!

Amennyiben bűncselekményt észlelnek, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívón!