AKTUÁLIS
#Hierotheosz Egyesület
#pénzadománygyűjtés
Kiss András: jót tenni mindannyiunk kötelessége
​Ferenc pápa gondolatát megosztva jelentette be Kiss András, a Hierotheosz Egyesület operatív igazgatója az idei karácsonyi adománygyűjtést, ami ebben az évben is a háború árnyékában valósul meg megyénkben.

Kiss elmondta, hogy az Adventi Civil Börze 2022-es nagy sikerén felbuzdulva és az elmúlt évek adventi jótékonysági akcióinak szellemiségében szervezik meg az adománygyűjtő akciót.

A Hierotheosz Egyesület a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának kezdeményezéséhez csatlakozott. Erre kapcsolódott rá az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség.

20231122_141232.jpg

Az idei vármegyei adventi jótékonysági akciónak a kedvezményezettjei a Bárdos Lajos Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Fehérgyarmat), a Szent Márton Karitász Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvány Valosin utcai gyerekháza (Munkács), valamint a Munkácsi Egyházmegye Beregszászi Esperesi Kerület magyar fiataljai lesznek.

Az operatív igazgató rámutatott, hogy a fehérgyarmati iskola egy hátrányos helyzetű térségben végez hiánypótló oktatási - nevelési tevékenységet, míg a kárpátaljai intézményeknél sok esetben a napi működés, a fenntartás is problémás, ezért a pénzadományokat is szeretettel fogadják.

"Emellett bármilyen tartós élelmiszerért, süteményért, csokoládért, informatikai eszközökért (laptop), és egyéb adományokért nagyon hálásak vagyunk, és ezeket gyűjtjük" - mondta Kiss András.

A pénzadományokat kérik a Hierotheosz Egyesület bankszámlaszámára utalni (CIB 10702071-67150559-51100005), a tárgyi adományokat pedig leadhatják a következő helyszínen személyesen:

Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola
(4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 13-19.)


További információkért az alábbi telefonszámokon érik el az egyesületet:

+3642/311324, +36 30 966 3978

20231122_141042.jpg

A program időszaka: 2023. november 27- december 20.
Az adományokat december 18. és 20. között személyesen juttatják el a helyszínekre.

A Hierotheosz Egyesület operatív igazgatója, mint a vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ cím birtokosa hozzátette: "Az Advent a várakozás időszaka. Mindannyiunkban megerősíti az egymás iránti szeretetet és felelősségérzetetet a nehéz helyzetben lévő embertársainkért, és mi pedig hálásan köszönjük, ha felajánlásával jószándékkal csatlakozik kezdeményezésünkhöz, és ezzel szebbé teszi ezen intézmények és közösségek karácsonyát".