AKTUÁLIS
#Dr. Seszták Miklós
#tanuszoda-fejlesztés
#úszásoktatás
Kezdődhet a kisvárdai tanuszoda építése!
Seszták Miklós a frissmedia.hu-nak elmondta: a cél, hogy 2019 után ne legyen olyan járás, ahol ne tudnának a gyerekek megtanulni úszni. A most megjelent kormányhatározat értelmében az uszodákon kívül tantermek, tornatermek is épülnek még.

Az elfogadott program keretében 2.970 millió forint tanterem-fejlesztésre, 2.970 millió forint tornaterem-fejlesztésre, és 10.440 millió forint tanuszoda-fejlesztésre áll rendelkezésre országosan. A kormányhatározatból kiderül, hogy az elkövetkezendő időben megyénkben több helyszínen valósul meg tornaterem, valamint tanuszoda-fejlesztés. A tervek szerint 2018-ban adják át Kisvárdán is az új tanuszodát, a tervek előkészítése folyamatban van.

„Hármas célrendszer vezeti a magyar sport fejlesztését. Ennek a lényege, hogy minden gyerek sportoljon, minél több sportesemény legyen Magyarországon és az állam aktív szereplő legyen ezen a területen. Sportfejlesztési stratégiánk egyik részeként a kormány célja, hogy 2019-re ne legyen olyan járás, ahol nincs a gyerekeknek lehetősége megtanulni úszni” - nyilatkozta szerkesztőségünknek Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

„A tanuszoda építésével megteremtjük a feltételek ahhoz, hogy a gyermekek rendszeresen sportolhassanak, hogy megtanuljanak úszni, s hogy a tehetségesek akár versenyszerűen űzzék ezt Kisvárdán és járásában” - mondta a kormánypárti országgyűlési képviselő. Kisvárda jelenlegi tanuszodáját - mely a kétezres évek elején épült - átépítik, a Várfürdő teljes rekonstrukciójában új funkciót kap.