KÉK FÉNY
#kopjafák
#Szatmárcseke
#fiatalkorúak
#vádlottak
Kétmillió forintos kár a csónakfejfás temetőben
Vádat emeltek az egy évvel ezelőtti, sokakat megdöbbentő szatmárcsekei műemléktemetőben történt rongálás elkövetésével vádolt fiatalkorúak ellen. A nyomozók tavaly három, egy 14 éves, egy 16 éves, és egy 18 éves fiút hallgattak ki gyanúsítottként, akik beismerő vallomást tettek, és elmondták csupán heccből, szórakozásból döntötték ki a fejfákat.

A fiatalkorú vádlottak a több mint száz éve műemlékvédelem alatt álló temetőben fitogtatták erejüket, nem gondolva arra, hogy ezzel fájdalmat és anyagi kárt is okoznak.

A vádlottak egy évvel ezelőtt egy nyári estén bújócskázni mentek a Szatmárcsekén lévő, több mint száz éve műemlékvédelem alatt álló csónakfejfás temetőbe. A játék eldurvult, a fiatalok erejüket mutatni akarva rugdosni kezdték a csónak alakú fejfákat, azoknak nekiszaladtak és rángatták, míg ki nem dőltek.


Cselekményük következtében 15 fejfa sérült meg és dőlt a földre, ezzel közel 2 millió forintos kárt okoztak a sértetteknek.

A fiatalkorú vádlottak tettüket nagyon megbánták, figyelemmel arra, hogy a törvénnyel összeütközésbe eddig soha nem kerültek, cselekményük miatt az ügyészség hosszabb tartamú próbára bocsátás elrendelésére tett indítványt.

Emellett a fiataloknak magatartásuk pozitív irányú változása érdekében rendszeresen pártfogóhoz kell járniuk.