NAGYVILÁG
Belföld
#migráns
#jogi határzár
#Magyarország
Jövő hét kedden életbe lép a megerősített jogi határzár
Jövő hét kedden életbe lép a megerősített jogi határzár - a Magyar Közlönyben kihirdették az erről szóló törvényt.

A törvény célja, hogy teljesen megállítsuk az illegális bevándorlást, lezárjuk a balkáni útvonalat, csökkentsük a biztonsági kockázatot és megvédjük Európa határait. A szigorításra különösen szükség van, miután Törökország az EU-török egyezmény felmondásával fenyeget, ami azt jelenti, hogy újabb migránsáradat indulhat el Európa és a magyar határ felé. Ezért fel kell készülni arra, hogy minden körülmények között meg tudjuk védeni a határokat. Ebben csak magunkra számíthatunk, a félmegoldáson alapuló brüsszeli migrációs politika megbukott.


A törvény életbe lépését követően a migránsoknak a tranzitzónában kell megvárni a menedékkérelmükről szóló jogerős döntést, tisztázatlan státuszú migránsok nem léphetnek jogosulatlanul Magyarország és az EU területére.

A kormány az európai terrortámadások és a romló európai biztonsági helyzet miatt döntött úgy, hogy megerősíti a jogi határzárat. A migránsok ugyanis visszaélnek az uniós jogszabályokkal, a tisztázatlan státuszú migránsok szabad mozgása biztonsági kockázatot jelent. A törvényt az Országgyűlés március 7-én fogadta el. A szocialistákra és más ellenzéki képviselőkre ezúttal sem lehetett számítani Magyarország védelmében, ők most is a migránsok és Brüsszel érdekeit szolgálták, nem a magyar emberekét.

A jogi határzár megerősítése miatt sorra indulnak a Magyarország elleni támadások. Brüsszel, a migránspárti szervezetek ismét bírálják és fenyegetik hazánkat, mert nem tudják elfogadni, hogy Magyarország nem hajlandó befogadni az illegális migránsokat. A magyar kormány azonban elkötelezett, hogy megvédi a határokat és ezzel megvédi az európai polgárok és a magyar családok biztonságát.

Forrás: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-Friss Média-