KÖZÉRDEKŰ
#MÁV-csoport
#pápalátogatás
#ingyenes utazás
Jó hír! Ingyen utazhatnak a zarándokok a fővárosba a pápalátogatás idején
A MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít az ország bármely pontjából a fővárosba az április 29-én a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre. Ugyancsak ingyenesen lehet utazni április 30-án, a Ferenc pápa által a budapesti Kossuth Lajos téren bemutatandó szentmisére, az oda érkező és az onnan hazatérő zarándokok számára - közölte a MÁV-csoport.

A díjmentesség a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. menetrend szerinti járatainak 2. kocsiosztályán, valamint a VOLÁNBUSZ Zrt. menetrend szerinti járatain érvényes. Az esetlegesen szükséges felárakat, illetve az 1. osztály díjkülönbözetét az utasnak meg kell fizetnie.


A díjmentes utazáshoz regisztrációs jegy megváltása nem szükséges. A MÁV Zrt. azt is közölte, hogy a jövő szombaton a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre érvényes belépővel rendelkezők, az azt igazoló regisztrációt felmutatva már jövő pénteken 12 órától megkezdhetik díjmentesen az utazásukat Budapestre.

Közölték azt is, hogy a MÁV-HÉV menetrendszerinti járatainak és a Volánbusz agglomerációs járatainak Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszain, valamint a Volábusz, a Weekendbusz, A G-Busline kft., a Trans-Tour'90 kft, és a Trans-Vonal kft. menetrendszeri és helyközi járatain is díjmentes lesz az utazás, tehát nem kell menetjegyet váltani.
Az emelt szintű szolgáltatást nyújtó Volánbusz-járat igénybevétele esetén azonban a távolsági kiegészítő jegyet meg kell váltani.

Mivel jövő vasárnap a Kossuth téri pápai szentmisére várhatóan sokan utaznak Budapestre, mentesítő vonatokat állítanak forgalomba, illetve egyes vonatok hosszabb útvonalon közlekednek.

A MÁV-START emellett 1500 kárpátaljai fiatal utazását is biztosítja Budapestre, a Kossuth téri pápai misére.

Ferenc pápa április 28. és 30. között tesz apostoli látogatást Magyarországon, a pápalátogatás minden részletéről beszámol a közmédia.