AKTUÁLIS
#komorói varroda
#húsvét
Japánba is eljutottak a komorói varrodában készült hímzett tojások
Egyedi keresztszemes hímzett tojások, tojástartó tyúkocskák is készülnek a varrodában az ünnepi időszakra.

A Karácsony utáni legkedvesebb ünnepünk a Húsvét. Ha szerencsés az időjárás, madárcsicsergéssel telve ébred a világ, szebbnél-szebb virágok és napsütés jellemzi ezt az ünnepet. Komoróban pedig már gőzerővel készülnek a Húsvétra az ügyes kezű asszonyok, akik nem félnek időnként az orsó hegyét sem megérinteni.

Komoró Község Önkormányzata a Belügyminisztérium támogatásával a START munkaprogram "helyi sajátosságok" elnevezésű programjának köszönhetően több éve varrodát üzemeltet.

A varrodában a helyben élő munkanélküli, ügyes kezű lányok, asszonyok varrják szebbnél szebb termékeiket, a kis műhelyben nagyon sok kézműves remek készül. A többi között táskák, kötények, köpenyek, párnák, terítők, ünnepi díszek.

Jelenleg a Húsvét közeledtével, egyedi keresztszemes hímzett tojások, tojástartó tyúkocskák kerülnek ki a műhelyből. Az elkészített termékekkel már bemutatkoztak a Megyei Közfoglalkoztatási Kiállításon és Vásáron, továbbá nagy-nagy büszkeség számukra, hogy az ajándéktárgyaik már külföldre - New York-ba és Japánba is eljutottak.