Tudomány és Technika
#Nokia
#mobil
Itt az új Nokia és jó
Versenyképes ár-érték arány, egyre jobb dizájn: kevesen hitték, de a sokáig leírtnak hitt Nokia lassan tényleg visszakapaszkodik régi jó híréhez.

Az új Nokia 5.1 plus okostelefon teljes kijelzős kialakítással jön. A motorháztető alatt pedig teljesítményt és mesterséges intelligenciával támogatott fényképezőt rejt.

A gyártó HMD Global a naprakész Android elkötelezett híve: az 5.1 plus korábbi modelljeikhez hasonlóan csatlakozik az Android One családhoz.

A Nokia 5.1 plust a MediaTek Helio P60 nyolcmagos processzorral érkezik, ezt az egységet főleg magasabb kategóriájú készülékekben láthattuk eddig. Az okostelefon motorját úgy finomhangolták, hogy játékhoz, videónézéshez és multitaskinghoz elengedő erőforrás álljon rendelkezésre.

Továbbfejlesztett képalkotási eljárásának köszönhetően stúdió-stílusú képek lőhetők a mélységérzékelővel és a választható elmosással. A kettős 13/5MP-es hátlapi szenzor elektronikus videó stabilizációval biztosítja a felvételek stabil, éles eredményét.

A széltől szélig tartó 5,8 hüvelykes HD+ kijelző maximális teret enged a tartalomfogyasztásnak. Az 5.1 plus letisztult kialakítással rendelkezik, elöl-hátul 2,5D üvegborítással és lekerekített élekkel.

A nagyjából 8 mm vastag okostelefon CNC megmunkálású fém kamerakeretet, valamint magasfényű keretet, mindenhol ívelt kialakítást kapott.

Mint írtuk, a készülék csatlakozik a Nokia okostelefonok Android One családjához, a Google által garantált három éves biztonsági, és két év garantált OS frissítéssel.

A készülék ugyan Oreo szoftverrel érkezik, de felkészítették az Android Pie érkezésére.

És a lényeg: a hazánkban várhatóan október végétől, november elejétől érkező készülék 80 ezer forint körüli áron lesz kapható.

- hirado.hu -

Fotó: BGR India