AKTUÁLIS
#augusztus 20
#Szabolcsveresmart
Isten éltessen, Magyarország! Szabolcsveresmarton így ünnepelték augusztus 20-át
​Szabolcsveresmarton a szokásoknak megfelelően ebben az évben is megünnepelték hazánk születésnapját. A falunappal egybekötött rendezvényen a település is kapott ajándékot, méghozzá egy 420 millió forint értékben felújított utat. Az ünnepi kenyérszentelésen a térség országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós is köszöntötte a résztvevőket.

Augusztus 20. ünnep, a szó legteljesebb értelmében. A múltunkra újra és újra emlékeztető, a jövőnket évről évre reménnyel megtöltő ünnep - idézte az egyik ünneplő a köztársasági elnök asszony szavait. A gondolat Szabolcsveresmarton nem csupán szó, hanem tettekké nemesedett cselekedet. A településen az ünnepnapokat megélik, nem szemlélőjük, hanem formálói a világnak.

Külön említést érdemel, hogy a település hívó szavára, szinte mindenki igent mondott, így sok környező település polgármestere is ellátogatott a Rétközi-tó ölelésében elterülő 1500 lelkes településre. Délelőtt a főzőcsapatok mutatták meg a konyhai tudásukat egy-egy különleges étel elkészítése során, amit szakavatott zsűri értékelt.

Veresmart neve lassan összeforr a helyi amatőr színtársulat nevével. Tagjai gondoskodnak a jó hangulatról, ők a közösség motorja és ebben az évben ünneplésre is kaptak okot, hisz az egyik tagjuk, Leleszi Zsolt állami kitüntetésben részesült.

A Magyar Bronz Érdemkereszt katonai fokozatát, Rétvári Bence adta át pénteken a belügyminisztérium Márványtermében a 30 éves hivatásos tűzoltóként szolgáló Zsoltnak.

Délután csaknem megtelt a színpad és teátrális elemekkel tűzdelve megkezdődött a hivatalos része az ünnepségnek. A köszöntéseket követően a történelmi egyházak képviselői megáldották az új kenyeret és a bort. Ezt követően a település életének egyik kiemelkedő jelentőségű fejlesztésről is szó esett, Elkészült és birtokba vehették a több, mint 2 kilométeres felújított utat. A közel 420 millió forintos beruházásból buszmegálló szegetek, vízelvezetők és korszerű szegélyek is megvalósultak.

A délutáni programkavalkád sorát a helyi iskolások műsora valamint a fent említett amatőr színtársulat tánca nyitotta meg, hogy ezt követően átadjuk a terepet a profi celebeknek.