PUZZLE
Életmód
Igenis ÜNNEPELD MEG!
Megosztó vélemények, intrikák, kritikák és számos teória, de még évszázados hagyomány is létezik a mai napra vonatkozóan. Február 14-e van ma. Egy hűvös téli nap, mely ebben az évben csütörtökre esik. Semmi különös.......Vagy mégis? IGEN!

Bálint nap – Valentin nap – a szerelmesek napja – ugye, hogy mégis különös! Mert manapság már a színtiszta szerelem is különös és ritka!

Szerelem azóta létezik, amióta az ember. Miért ne ünnepelhetnénk meg?

Évente egyszer ünnepeljük a születés,-és névnapokat, a nőket, a férfiakat, a gyerekeket, az anyákat és az apákat, de ünnepeljük az ország születésnapját, a márciusi ifjakat, Jézus születését, halálát és feltámadását és óriási csinnadrattát csapunk az új esztendőnek is. Miért ne ünnepelhetnénk meg a szerelmet???

Ami ott van a mindennapjainkban és egészen a halálunkig elkísér. Mert valakibe a végsőkig szerelmesek vagyunk! Akár megélhetjük ezt az érzést, akár nem! Akár fájdalmasan vagyunk szerelmesek, akár boldogan!
Miért ne lehetne ma ajándékot adni a szerelmünknek? Még akkor is, ha már évek, évtizedek óta együtt vagyunk....Mert az már nem szerelem? Ó, dehogynem! Csak rajtunk múlik, hogy szerelem legyen!
Miért ne lehetne egy kicsivel másabb a mai nap, mint a többi? Egy apró figyelmességgel, egy közös programmal, egy szál vagy egy csokor virággal, egy csokoládéval és még sorolhatnám.....

2015. óta Kisvárdán is van az örök szerelem és szeretet jelképéül szolgáló „lakatfal”,
mely a Somogyi Rezső utcában, a Coffea Tea Area kávézó kerítésén hirdeti az örök szerelmet.

A szerelmesek ünnepének legnagyobb támadói az egyedül élők. Akik persze, hogy nem szeretik a szerelmesek ünnepét, hiszen nincs mit ünnepelniük, nincs kivel ma is boldognak lenniük. És ez érthető is. DE! Előbb vagy utóbb ők is lesznek szerelmesek, sőt, valamikor már biztos voltak is. És akkor milyen jó volt ünnepelni, ugye?

És pont ezért kell ünnepelni! Mert voltunk egyedül, szomorkodtunk sokat, kerestük az igazit és végre megtaláltuk! Akkor adjuk meg a módját és ünnepeljük meg!

Mert egyszer élünk, és olyan kevés időnk van élni, boldognak és szerelmesnek lenni!

- Friss Média -

fotók: Szabó Sándor