KÉK FÉNY
#Baktalórántháza
#késelés
Hátba szúrta a férjét egy háromgyerekes anya: a vádlott is áldozat volt a baktalórántházi családban
​Ma előkészítő ülésen be is fejeződött annak a háromgyermekes édesanyámnak a büntetőügye, aki egy szóváltást követően hátba szúrta a férjét. Az eset előzménye, hogy a férfi alkoholizáló életmódja miatt gyakorlatilag terrorban tartotta a családját.

A bűntett alapesetben egy 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő cselekmény, ennek ellenére dr. Halász Ágnes főügyészségi ügyész mértékes indítványban még a törvényi minimumot sem látta indokoltnak a nő megbüntetésére, sőt, a kért egy év hat hónap börtönbüntetés végrehajtást sem kérte.

A vádhatóság képviseletében eljáró ügyész a vádirati tényállást ismertetve elmondta, hogy a vádlott Baktalórántházán élt három gyermekével és az alkoholizáló életmódot folytató férjével.

2023. február 15-én az ittas állapotban lévő férfi szidalmazta V.A.-né vádlottat és annak elhunyt édesanyját, mely miatt a nő meg akarta ütni férjét, ám ő megfogta a vádlott csuklóját. A szobában lévő gyermek az édesanyja segítségére sietett, úgy, hogy két kézzel mellkason lökte az édesapját, majd ezt követően a felek megpofozták egymást. Emiatt az édesapa ismét szidalmazta a fiát és a feleségét, szitokszavakkal illette őket. Ekkor a vádlott dühében felkapott egy kést a mosogató mellől, mellyel egy alkalommal, nagy erővel hátba szúrta a férjét.


A cselekményt követően a vádlott megijedt, a kést eldobta, a jelen lévő fia pedig értesítette a mentőket. A sértett a szúrás következtében nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülést szenvedett.

A vádlott beismerte a tettét, azonban a bíróságon nem akart beszélni a történtekről. Védője, dr. Resán Gergő védőbeszédében felhívta a figyelmet védence és gyermekei életét hosszú évekre visszamenőleg megkeserítette a sértett alkoholizálása. Leszögezte, hogy a védence tette nem megoldás, de a bíróságnak a büntetés kiszabásakor figyelembe kell venni az előzményeket is.

Végül dr. Péli-Toóth Viktória törvényszéki bíró elfogadva az előkészítő ülésen tett vádlotti nyilatkozatokat ítéletet is hirdetett.

Így a vádirati tényállást teljes mértékben elfogadva, az ügyészi mértékes indítvánnyal egyező ítéletet hozott. A nő tettéért egy év hat hónap végrehajtásban, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Emellett elrendelte a nő pártfogói felügyeletét is. Az eset jogerős.

A nő egyébként jelenleg is a férjével egy házban, de elszeparáltan él. Elmondása szerint az eset óta nem történt atrocitás egyik fél részéről sem.