NAGYVILÁG
Belföld
#atlétikai vb
#Sziget fesztivál
Hatalmas tömegeket mozgat meg a Sziget fesztivál és az Atlétikai Világbajnokság
A SZIGET fesztiválra 45​0.000 látogatót várnak, az atlétikai vb-t pedig százmilliók követhetik a közvetítéseken keresztül is.

A két gigaredezvénynek kettős hozadéka van Dr. Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró szerint. Az azonnali hozadéka, hogy sokan jönnek Budapestet és Magyarországot megcsodálni, hiszen sokan nem csak az eseményre érkeznek, hanem utána vagy előtte itt töltenek még pár napot. Az Atlétikai Világbajnokságra 30.000 embert várnak, durván 120.000 vendégéjszakát töltenek majd el. Ők többet is költenek egy átlagos turistánál, igénybe veszik a vendéglátóhelyeket és a szolgáltatásokat is.

A SZIGET fesztiválra 450.000 látogatót várnak, amiből többségben vannak a külföldi vendégek. Egész Európából érkeznek ide, sőt a világ távolabbi részeiről is képesek ideutazni a rajongók, hogy megnézzék kedvenc előadóikat. Ráadásul az idén javul a szolgáltatások minősége is, kevesebb por és több tisztaság jellemzi majd a fesztivált, a higiéniai egységek is szintet lépnek idén. 50 új fellépő várja majd a külföldi és belföldi vendégeket.

A másik hozadéka, hogy az országimázs szempontjából mindkét rendezvénynek kiemelkedő szerepe van, hiszen a SZIGET márkanév összefonódott Budapesttel és Magyarországgal. Az Atlétikai Világbajnokság a 3. legnézettebb esemény a foci vb és az Olimpia után, sok százmilliók követik a közvetítéseken keresztül az eseményeket, melyek közben országunkról is láthatnak videófelvételek, meghozva ezzel a kedvet az utazáshoz. A nagy sportesemények hozadéka, hogy a következő években is fellendítik az idegenforgalmat a szervező országban.