KÉK FÉNY
#halálos tűz
#karácsony
Halálos füstmérgezés Nyíregyházán
​Szenteste napján reggel kilenc órakor érkezett a jelzés a Katasztrófavédelemhez, hogy Nyíregyházán egy holttestet és egy korábbi, már kialudt tűz nyomait találták meg.

Nyíregyháza Gerhátbokor részén egy pincelakásban egy kandalló melletti fotelen és a falon égés nyomai voltak láthatóak, feltételezhetően ez vezetett az ott élő középkorú férfi halálához. Tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Az eset körülményeit tűzvizsgálat fogja feltárni.


Úgy tudjuk, hogy a férfi több éve skizofrénia miatt állt kezelés alatt, ezen felül piromániás is volt. A családtagjai próbáltak róla gondoskodni, de ez sok esetben, a férfi betegsége miatt lehetetlen volt. Legutoljára ez év októberében riasztották az egységeket az érintett panellakáshoz, mivel akkor is tűz keletkezett és robbantással fenyegetőzött a beteg férfi. A családtagok azt is mondták, hogy a férfi gondnokság alatt állt, de gondnoka nem tudott megfelelő bentlakásos ellátást találni a férfinak. Ma reggel az egyik rokona talt rá az akkor már halott 53 éves férfira.

Nem kell nagy tűz ahhoz, hogy halálos füstmérgezés történjen. A legtöbb használati tárgyunk, ruhánk, sőt még a bútoraink is tartalmaznak szintetikus anyagokat, műanyagokat. Ezek égésekor mérgező füst keletkezik, így akár egy tenyérnyi tűz, vagy egy lángok nélküli izzás is tragédiával végződhet.