PUZZLE
Életmód
#lélek
#ásványok
#kristályok
#spiritualitás
#színek
#gyógyítás
#színterápia
Gyógyító színek
A színek gyógyító erejét időtlen idők óta ismeri az emberiség. Jótékony hatásukat figyelembe vehetjük ruhaválasztáskor, házunk dekorálásánál, de akár gyógyító kristályok formájában is viselhetjük, alkalmazhatjuk őket.

Vörös

A vér, a lüktető élet és a szenvedély színe. Ez nem meglepő, hiszen nagyon intenzív serkentő, élénkítő, stimuláló hatású. Gyorsítja a szívverést és fokozza a vérkeringést. Gyógyító erőit kihasználhatjuk fertőzések, vashiány, alacsony vérnyomás, gyengeség, terméketlenség, impotencia esetén. Meleg éltető energiája feltölt és felpezsdít.

Kerülendő azonban szívbetegség, epilepszia, magas vérnyomás esetén. Túl sok vörös szín használata nem ajánlott, mert idegessé, türelmetlenné teheti az embert.

Vörös kristályok: rubin, gránát, vörös korall, vörös jáspis, hematit


Narancs

A vitalitás, a szabadság és az öröm színe. Életerő növelő és üdítően frissítő hatású annak ellenére, hogy a meleg színek közé tartozik. Fokozza a mozgékonyságot, jó hatással van a mozgásszervi megbetegedésekre, a hormonzavarokra, a pajzsmirigy megbetegedéseire. Görcsoldó és depresszió ellenes hatású, fokozza az étvágyat. Erősíti az immunrendszert, beindítja a test öngyógyító mechanizmusát, és gyógyítja lépet.

Tulajdonképpen nincs ellenjavallata, bár fogyókúra során inkább kerüljük a narancsszínt.

Narancs kristályok: karneol, vörös aventurin, topáz


Sárga

A napfény, az isteni szeretet a bölcsesség és a vidámság szimbóluma. Javítja a kedélyállapotot, meleg energiával tölt fel, s ezáltal élénkíti az idegrendszert. Szorongás és depresszió ellenes, serkenti az agyi funkciókat. Gyógyítólag hat a reumára, a teljes emésztőrendszerre, a cukorbetegségre. Növeli az étvágyat, szépíti a bőrt. Fokozza a test méregtelenítő folyamatait.

A sárga színnek alapvetően pozitív hatásai vannak, ám túlzott használata rosszullétet és hányingert okozhat.

Sárga kristályok: citrin, borostyán, sárga topáz, tigrisszem, sárga kalcit, sárga jade


Zöld

A tavaszi újjászületés, a természet és a remény színe. Nem hiába nevezik a gyógyítás és a gyógyítók színének is. Az egész testre nyugtató, regeneráló és harmonizáló hatással bír. Gyógyítja a szív, a tüdő és a mellkas problémáit, a kimerültséget, valamint a fáradtságot. Egyensúlyba hozza az érzelmeket és az elmét, jótékony hatását daganatos megbetegedések esetén is megfigyelhetjük. Fertőtlenítő hatású, csökkenti az ízületi gyulladást és enyhíti a visszérproblémákat.

Nincs ellenjavallata, bátran vegyük fel a túracipőt és tegyünk egy nagy sétát a legközelebbi erdőben.

Zöld kristályok: smaragd, malachit, jáde, peridot, perhnit



Világos kék, türkiz

A végtelen kék égbolt, és a hatalmas óceánok színe. Nyugalmat és békét, szabadságot sugároz, relaxációs és meditációs tevékenységekhez kiváló segítség. Gyógyítja a torok és a száj betegségeit, enyhíti az asztma tüneteit, jótékony hatású pajzsmirigy túlműködés esetén. Erősen nyugtató és stresszoldó hatású, segít az ellazulásban.

Mivel hideg szín, festékként, nagy falfelületeken, történő használatakor folytonos hideg érzetet okozhat.

Világoskék kristályok: larimár, türkiz, akvamarin, kalcedon, kék topáz, apatit


Indigókék, sötétkék

A kék tulajdonságai még erősebben érvényesülnek. Mélyebb árnyalati főleg a fej és arc területére hatnak, erős jótékony hatást fejtenek ki az agyalapi mirigyre, gyógyítják a fül és az orr betegségeit. Álmatlanság és fejfájás esetén is segítenek. Csökkentik a magas vérnyomást, nyugtatják az idegeket, kiegyensúlyozzák a háborgó lelket. Étvágycsökkentő hatásuk van, így támogatják a fogyókúrát.

Sötétkék kristályok: lapis lazuli, zafír, szodalit, azurit


Lila, ibolya

A legnagyobb energiával bíró szín, az intelligencia, a bölcsesség és a mértékletesség szimbóluma. A lila a lélekhez, a spiritualitáshoz leginkább kapcsolódó szín. Segíti a fizikai és lelki megerősödést, gyulladáscsökkentő, erőteljes nyugtató hatású. Javítja a memóriát, csökkenti a vérnyomást és segít álmatlanság idején.

Nincs ellenjavallata. Gyűjtsünk egy csokor levendulát, vagy ültessünk ibolyát a kiskertbe, hogy a természetben is megtapasztalhassuk rendkívüli erejét.

Lila kristályok: ametiszt, levendula jade, sugilit, fluorit, ametrin


Földmives Bernadett

-Friss Média-