AKTUÁLIS
#Rétközi-tó
#Tulip Garden
#Bucka-Land
#turizmus
Festői környezetben hajókázhat az ország egyik legősibb állóvizén, a Rétközi-tavon
Igazi turistaparadicsom a tó, ahol lehet hajókázni, horgászni, sportolni is akár a vízi sportok szerelmeseinek, és izgalmas szálláshelyekből, gasztronómiai különlegességekből sincs hiány.

Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima-díjas újságíró a Retro Rádió adásában elmondta, hogy a Rétközi-tó egy ősi képződmény, ami a Dunával, Tiszával, Balatonnal egy időben kelekezett, 10.000 évvel ezelőtt, amikor a jégkorszak véget ért. A jég elolvadt és folyókat, tavakat hagyott maga után a Kárpát-medence területén. A Rétközi-tó is ilyen képződmény, amit Fehér-tóként is ismertek régen. Korábban víztárazóként is működött, most pedig egy igazi turista paradicsom a tó, ahol lehet hajókázni, horgászni, sportolni is akár a vízi sportok szerelmeseinek, és izgalmas szálláshelyekből, gasztronómiai különlegességekből sincs hiány.


Hobbitlakra hajaz a Bucka-land, ahol Új-Zélandon érezhetjük magunkat. Az erdei iskolaként működő intézmény kívülről és belülről is csalogató, minden fából van. A helyszín rendkívül népszerű a gyerekek körében is, rendszeresen rendeznek itt Erzsébet-táborokat nyaranta.

A Rétközi-tavon egy csónakázás, hajókirándulás kihagyhatatlan program, amire érdemes idegenvezetőt is fogadni, aki részletesen elmeséli a tó történetét, bemutatja a növényvilágot. A turisták sok csodát láthatnak, és megismerhetik az itt élő emberek történelmét is. Van olyan múzeum is, ahol megtekinthetik, hogy 100 évvel ezelőtt mivel foglalkoztak a helyiek. Sok horgászhely is van, stégekkel, árammal, azoknak, akik szeretnének pecázni.


Április-május környékén igazi csodát láthat az, aki szereti a virágokat, hiszen Kékcse határában, a Rétközi-tó ölelésében kapott otthont a Tulip Garden. 90.000 növény, köztük tulipánok a szivárvány minden színében, levendula, tulipánok, jácintok és más virágok is várják a látogatókat. Érdemes mindig utána nézni, hogy éppen mi virágzik.

A gasztronómia terén sem kell annak csalódnia, aki a Rétközi-tó környékére látogat, hiszen elképesztően finom ételeket lehet kóstolni. A töltött káposzta kihagyhatatlan: jóval fűszeresebb, kicsit keményebb, mint az ország többi részén.