18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#gyújtogatás
Féltékenységből felgyújtotta az élettársát egy baktai nő
​Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2023. szeptember 19-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását, egy hónap időtartamra.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított nő és párja 2 éve élnek élettársi kapcsolatban. 2023. szeptember 15-én az asszony és élettársa között vita alakult ki azt követően, hogy a férfi közölte párjával, befogadja kertes házukba a volt feleségét, mert annak nincs hol laknia.

A nő ezt ellenezte. Olyan kijelentést tett, hogy a nőt baltával fogja várni, majd ezt követően – a vita hevében - egy láncfűrészt dobott a férfi irányába.

A vita ellenére másnap, 2023. szeptember 16-án a férfi befogadta volt feleségét a lakóház hátsó, nyárikonyha részébe. Az esti órákban, miközben a férfi a szobában fekve tévét nézett, az asszony magához vett egy öt literes benzines kannát és annak tartalmát párjára és az ágyneműre locsolta, majd a nála lévő öngyújtóval meggyújtotta azt.
Ezután a gyanúsított a nyárikonyhához ment, melyben bent tartózkodott párjának volt felesége, és az épület ajtaját, valamint az azon lévő szúnyoghálót szintén lelocsolta benzinnel, majd meggyújtotta.Az épületet mindkét sértett időben el tudta hagyni, így a cselekmény során senki sem szenvedett sérülést.

Az ügyben a nyomozás még folyamatban van. A bíróság döntése szerint tekintettel a bűncselekmény tárgyi súlyára – akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető -, fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a gyanúsított a nyomozóhatóság elől elszökne vagy elrejtőzne. Figyelemmel pedig arra, hogy a gyanúsított szándéka a sértettek életének kioltására irányult, okkal lehet tartani attól is, hogy az asszony a megkísérelt a bűncselekményt véghez vinné vagy újabb bűncselekményt követne el ellenük, ezért a bíróság elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene.

A helyiek elmondták, hogy a féltékenységből gyújtogató nő unokatestvére annak a nevelőszülő házaspár egyik tagjának, aki ez év áprilisában a rendőrség elé állt a gépkocsival, csomagtartójában a halott kétéves Sanyikával.