18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#rendőrség
#halál
#gyermekek
#nevelőszülők
#nyíregyháza
#egyház
Felkavaró részletek a csomagtartóban szállított halott gyermek ügyéről
Még a sokat látott nyomozókat is megrendítette, amit a nyíregyházi rendőrség mellett leparkolt autó csomagtartójában találtak. Nem egy, hanem két kisgyermek volt az autóban. egyikük, a kétéves kisfiú holtan feküdt ott.

Mint tudósítónk révén már szombat reggel hírt adtunk róla, aznap, negyed nyolc körül egy - mint később kiderült - nevelőszülő házaspár megállt városi terepjárójával a nyíregyházi rendőrkapitányság épülete mellett. A féri és a nő bementek és ott közölték, hogy a gépkocsijuk csomagtartójában egy halott kétéves gyermek fekszik. A nyomozók azonnal kimentek, és megdöbbenésükre nemcsak a kisfiút találták meg a kocsiban.

A testvérpárt ez év januárjában emelték ki egy Ilk községben élő családból, veszélyeztetettségük miatt. Édesanyjuk egy anya-csecsemőotthonban van a harmadik gyermekkel. A két gyermek, a kétéves Sanyika, és az egyéves kislány nyíregyházi nevelőszülőkhöz kerültek. Azt még nem tudni, mi történt a pár hónap leforgása alatt, de aza tragikus tény, hogy a kétéves Sanyika meghalt.

A kislányt elhanyagolt állapotban, de élve emelték ki a gépkocsiból, és mentővel beszállították a nyíregyházi kórházba. Úgy tudjuk, hogy a kislány jól van.

A két gyermek édesanyja 17 éves, délután értesítették őt a tragédiáról. Információink szerint a kisfiú halálát fulladás okozhatta, de ezt majd az igazságügyi orvosszakértő fogja megállapítani. Elképzelhető, hogy sajnálatos baleset történt, és a nevelőszülők megijedtek. A történet jelenleg még nagyon zavaros, a nyomozók feladata a tényállás tisztázása.

A rendőrök büntetőügy keretében vizsgálják a haláleset körülményeit.

A Nyíregyházi Egyházmegye nevelőszülői hálózatában történt tragikus haláleset kapcsán az alábbi közleményt adta ki. "A Nyíregyházi Egyházmegye és a fenntartásában működő Szent Miklós Gyermekvédelmi Intézmény szakemberek bevonásával rendkívüli bizottságot állított fel a nevelőszülői hálózatában történt tragikus haláleset kapcsán. A bizottság egyrészt a rendőrség munkáját, másrészt az érintett személyek lelki támogatását, gyászfeldolgozását segíti. Az érintettek gyászában osztozva mindenki imádságát kérjük!"