AKTUÁLIS
#évértékelő
#Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Évet értékeltek a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. évi tevékenységét értékelő és a 2019-es év fő feladatait meghatározó értekezletre került sor február 14-én délelőtt Nyíregyházán, a Megyeháza Bessenyei termében. A rendezvényt Nagy József tű. ezredes, igazgatóhelyettes nyitotta meg, majd köszöntötte a társ- és együttműködő szervezetek, az egyházak vezetőit és képviselőit, valamint a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság állományát.

Őt követően Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tartotta meg értékelését, amelyet azzal kezdett, hogy annak keretein belül mindarról számot kell adni, amit az igazgatóság állománya az elmúlt évben tett Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közbiztonságáért, a megyében élő állampolgárok életének, egészségének és anyagi javainak a megőrzéséért, és a nemzetgazdaság zavartalan működésének támogatásáért. Az igazgató valamennyi szakterület munkájára kitérve beszélt a tavalyi év fő feladatairól, célkitűzéseiről és az elért eredményekről. Értékelésében szólt egyebek mellett az önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek tevékenységéről és jelentőségéről, a járműpark fejlesztéséről, a védőeszközök beszerzéséről, a területi szintű és országos gyakorlatokról, illetve versenyekről, a készenléti állomány, valamint a védelmi igazgatás szereplőinek képzéséről és felkészítéséről is.

A megyei igazgató a 2019-es év célkitűzései közül a vezetői munka hatékonyságának és tudatosságának fokozását, az önkéntes mozgalom erősítését, a veszélyes üzemek fölötti kontroll fenntartását, valamint a tűzoltói beavatkozások hatékonyabb és még gyorsabb végrehajtását emelte ki.

Ezt követően dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos polgári védelmi főfelügyelője értékelte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tevékenységét. Beszédében úgy fogalmazott, hogy „Szabolcs-Szatmár-Bereg megye állománya becsülettel teljesítette az esküjében vállaltakat”. A főfelügyelő ezt követően arról beszélt, hogy a tűzoltók társadalmi megbecsülése rendkívül magas, ezt a bizalmat meg kell tartani, ami csak úgy sikerülhet, ha 2019-ben legalább olyan magas színvonalon dolgozik mindenki, mint 2018-ban. Mindemellett természetesen folyamatos fejlesztésre is szükség van – hangsúlyozta a tábornok.

Az értekezleten Tóth Ferenc tolmácsolta dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Papp Károly r. altábornagy, közbiztonsági főigazgató köszönetét és elismerését a 2018-as év sikeres munkáért.

A rendezvényt követő fogadáson Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja mondott pohárköszöntőt, kiemelve, az embereknek az egyik legősibb vágya az, hogy biztonságban tudhassák szeretteiket és anyagi javaikat, éppen ezért nagyon fontos a megyei katasztrófavédelemi igazgatóság tevékenysége. Elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy a katasztrófavédelem munkatársai kiváló munkát végeznek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.