SPORT
#horgászverseny
Estére kiderül, hogy ki a Rétköz legnagyobb horgásza
Négy éve még kaszáló volt, mára a megye egyik legszebb 400 hektáros tava, a Rétközi-tó. A halott természet megmentéséért négy éve óriási erőfeszítéseket tettek, a munka ezóta sem állt meg, s a természet bőkezűen honorálta az erőfeszítéseket. Csodálatos regenerálódó képességének köszönhetően ma már egy élettel teli horgász- és "fotós" paradicsom várja az idelátogatókat.

50 két fős csapat ma reggel nyolctól délután kettőig mutatja meg horgásztudását a Rétközi-tó hatalmas vizén. Sporthorgászok, azaz a hal kifogása és mérlegelését követően visszakerül a vízbe.

Az első Rétközi Rablóhalas Rangadó nemzetközi mivoltát egy horvát csapat is erősíti, de a mezőnyben megtalálható világ- és Európa bajnok, vagy épp többszörös hazai bajnoki aranyérmes versenyző is. A legfiatalabb nyolc, míg a legidősebb versenyző 75 éves.

Van olyan versenyző, aki már szerdán megérkezett, de jellemzően szombat délutánra álltak össze a csapatok, és van, aki ma hajnalban érkezett.

Az ide érkező sporthorgászok szállását a tó partján felépített önfenntartó „hobbit-lak” látja el, különleges élményt nyújtó környezetben.

Fotóink tegnap este napnyugta után és ma reggel hattól készültek a verseny megkezdéséig.

Eredményhirdetés délután háromkor