AKTUÁLIS
#csúszdapark
#friss fm
És még Bambi is kapható - nagyon bejött a kisvárdaiaknak a csúszdapark
Kovács Eszti 1959-ben, 10 éves korában énekelte lemezre Berki Géza és Brand István szerzeményét, a Pancsoló kisgyermek című dalt. Mára a meteorológusok az év legmelegebb napját jósolják, akár 36 fok is lehet, amit víz mellett, hűsítő csobbanások közepette sokkal könnyebb elviselni.

Már több cikkben beszámoltunk a Kisvárdai Aqua Cinema sikeréről és a további fejlesztésekről. Mint írtuk, az építkezés tovább folytatódik, hogy a 2019-es szezonra egy minden igényt kielégítő vízi szórakoztatóközpont várja az idelátogatókat. Mivel a strand jelenleg csökkentett medenceszámmal üzemel, sajnos gyermekmedence nincs, viszont a picurok anyával, apával közösen a legkisebb csúszdán tudnak csobbanni, és lehetőség van biztonságos körülmények között mini-vízibiciklizésre külön erre a célra létesített, két vízzel telített "medencében". A gyerekeknek ezen kívül hatalmas homokozók is rendelkezésre állnak megfelelő napellenzőkkel.

Körsétánkon azt is megnéztük, hogy egy négyfős család mennyiből tud kihozni egy napot belépőjegy nélkül. Gyors számolásunk eredménye, hogy körülbelül 10-13 ezer forintból meg lehet úszni egy napot a strandon - ami igen baráti, mondhatni családbarát árfekvés. Egy főtt kukorica 250 forint, ami aprópénznek tűnik a balatoni, esetenként 1 300 forintos árhoz képest. És ha egy különleges jegeskávét szeretnének inni kellemes környezetben, azt is megtehetik igazi beach-hangulat mellett. Mi a vaníliával ízesítettet javasoljuk a több tucat variáció közül.

Büféből jelenleg összesen négy üzemel, ebből három kínál ételeket kínál, így mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelő árkategóriájú ételt. Egy, a strand területén 30 éve büfét üzemeltető tulajdonos elmondta, hogy próbálják az áraikat alacsonyan tartani. Bár. jegyzi meg, ez egyre nehezebb a szakképzett munkaerő hiánya miatt.

A szlovákok is a szívükbe zárták a kisvárdai csúszdaparkot, legalábbis az általunk megkérdezett vendégek ezt mondták. Az, hogy ez mennyire így lehet, igazolja, hogy a strand területén léptén-nyomon szlovákul beszélő turistákkal találkoztunk. Érkeznek szép számban Ukrajnából is, bár sajnos a határátlépés olykor órákat vesz igénybe, de a csobbanásért mindent - fogalmazza meg a miértre a választ egy Csapról érkezett család.

Egy hete Veszprémben olvastak minket, most négy napra érkezett Kisvárdára egy négyfős család, akik elmondták, hogy nem is gondolták, milyen csodás ez a táj. "Fantasztikus a környék és Kisvárda". Mint mondták, jövőre legalább egy hétre jönnek.

Ma a Friss FM az Aqua Cinema területéről jelentkezik élő kívánságműsorral.



- FrissMédia -