Tudomány és Technika
#lopás
#biztonság
#android
#okostelefon
Elveszett vagy ellopták? Megmutatjuk, miként találjuk meg az Android mobilt
Van ingyenes és fizetős megoldás a bajra. Legalább a díjmentes szolgáltatást kapcsoljuk be a készülékünkön.

Elhagyott vagy ellopott telefonok megtalálására – vagy, ha a visszaszerzés nem is sikerül, a személyes adataink törlésére – találták ki az Android Eszközkezelőt. Asztali számítógépen ide kattintva vagy a böngészőbe az android.com/devicemanager címet írva, a Google jelszavunk beírásával érhetjük el a szolgáltatást.

(Asztali gépen kényelmesebb, mobilról az Android Eszközkezelő alkalmazás telepítésével nézhetünk utána a keresett készüléknek.)

Belépés után a Google Térképen 25 méteres pontossággal jelenik meg a mobilunk aktuális helyszíne.

Android Eszkozkezelo kepe

Közelében járva megcsöngethetjük.

Ha viszont okunk van tolvajra gyanakodni, lehet kérni a pontos helyszín ismeretében a rendőrség segítségét, vagy zárolhatjuk a hozzáférést a telefonhoz, illetve törölhetjük róla távolból az összes adatot.

Ez persze csak internetre kapcsolt mobil esetén működik.

Ennél, vagy a gyári (Samsung, Motorola, Sony) megoldásoknál lényegesen erősebb védelmet nyújtanak az olyan fizetős alkalmazások, mint a Lost Android, a Where’s My Droid, vagy a kedvencünk, a Cerberus.

Cerberus

Utóbbiakkal nem csak felkutathatjuk a mobilt, hanem észrevehetetlenül fényképeket, sőt élő videót készíttethetünk a jogosultban használóról. Még akkor is küld adatokat a védelem a készülék gazdájának, ha nem azonosított SIM kártyát tennének a készülékbe.


Forrás: hirado.hu

-Friss Média-