18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#késelés
#Nyíregyháza
#tárgyalás
Elképesztő mondatok hangoztak el a nyíregyházi késelő tárgyalásán
A vádlott többszörös erőszakos visszaeső, akár élete végéig is rács mögé kerülhet.

"Nem én voltam, ők szurkálták össze egymást". Ezzel védekezik az a 30-as éveiben járó erőszakos cselekményekért többszörösen büntetett férfi, aki a múlt év őszén a vád szerint egy testvérpárt nyakon szúrt. Az ügyészség a férfit többszörös erőszakos visszaesőként élete végéig rács mögé zárná.

Dr. Mészáros Attila főügyészségi ügyész a vádiratot ismertetve elmondta, hogy 2022. október 28-án három férfi egy nyíregyházi presszó előtt sörözött, amikor megérkezett a vádlott és felszólította az egyik sértettet, hogy neki is vegyen egy sört. Amikor a sértett ennek a kérésnek nem tett eleget, Á.I. dühös lett, fenyegetőzni kezdett, majd egy bicskát is elővett a zsebéből, s mivel azt nem volt hajlandó eltenni, az egyik sértett egy alkalommal arcon ütötte, melytől földre esett. Miután felállt, a kezében lévő késsel közepes-nagy erővel megszúrta mindkét sértett nyakát, majd távozott a helyszínről.

Miután a helyszínt a támadó elhagyta, a fiatalabb testvér is távozott, nyakán az életveszélyes szúrt sebbel. Azt észlelte a szintén nyakán sebesült idősebbik testvér és utánament, azonban ő csak a vasútállomás aluljárójáig jutott el, ott összeesett. Testvére a csodával határos módon egészen a Guszev lakótelep egyik házáig jutott, ő az ajtóban esett össze.

A testvérpáron okozott sérülések életveszélyes állapotot idéztek elő, a sértettek életét az orvosi beavatkozás mentette meg.

A terheltet a vármegyei főügyészség több ember sérelmére elkövettt emberölés kísérletével vádolja. Mivel a férfi többszörösen erőszakos visszeeső, az ügyész indokoltnak látja a férfit az élete végéig börtönbe zárni.

A vádlottat legutoljára 2016-ban ítélték el 6 év fegyházra, büntetéséből a mostani tette előtt nem sokkal szabadult. Az akkori büntetését is többszörös erőszakos visszaesőként szabta rá ki a bíróság, csoportosan elkövetett rablás és súlyos testi sértés miatt.

Dr. Garbóczi Annamária törvényszéki bíró a mai előkészítő ülésen tárgyalásra utalta az ügyet, mivel a vádlott tagadja a rá rótt bűncselekményt, így a bíróságnak le kell folytatnia a bizonyítási eljárást.

Úgy tudjuk, hogy a terhelt azzal védekezik, hogy a két testvér egy nő miatt tulajdonképp egymást szurkálta meg. Vagyis az okozott életveszélyes sérülésekhez semmi köze a vádlottnak.

Az ügy tárgyalása szeptemberben folytatódik, amikor is a vádlott és a sértettek kihallgatása várható.