NAGYVILÁG
Belföld
#kdnp
#elhunyt
#Rubovszky György
Elhunyt Rubovszky György
A KDNP országgyűlési képviselője 74. életévében fejezte be földi életét, s "nemes lelkét visszaadta teremtőjének" - fogalmazta meg Semjén Zsolt. 1994 óta volt a parlament tagja.

Rubovszky György 1944-ben született Budapesten. Édesapja ügyvéd, édesanyja pedagógus volt. Az Eötvös József Gimnáziumban érettségizett, majd 1970-ben az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán jogi diplomát szerezett.

1989-től, alapító tagként, erősítette a Kereszténydemokrata Néppártot , a 2014-es ciklus kezdetétől az igazságügyi bizottság elnöke és a törvényalkotási bizottság tagja volt.

Részvétét fejezte ki a Fidesz

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja mély fájdalommal és megrendüléssel értesült arról, hogy Rubovszky György kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP frakciószövetség tagja hosszan tartó betegség után elhunyt.

Politikustársunkkal egy nagyszerű embert, egy régi harcostársunkat veszítettük el. Őszinte részvétünk a gyászoló családnak, hozzátartozóknak – írta közleményében a nagyobbik kormánypárt.

A Jobbik és a Demokratikus Koalíció elnöksége ugyancsak őszinte részvétét fejezte ki Rubovszky György halála miatt.

Az Igazságügyi Minisztérium is mély megrendüléssel fogadta a szomorú hírt

Kollégánk és barátunk volt, igazi kereszténydemokrata politikus, a szó legnemesebb értelmében vett honatya. Elveit soha nem adta fel, tudása és munkabírása kivételes volt. Az ország, a nemzet ügyeit mindig az egyéni érdekei, céljai elé helyezve dolgozott, az Igazságügyi bizottság elnökeként a parlament tekintélyét biztosító, fegyelmezett munkát követelt meg nemcsak a képviselő- és politikustársaitól, hanem önmagától is – még az utóbbi hónapokban is. Pótolhatatlan veszteséget jelent a halála. Isten nyugosztalja! – olvasható a Trócsányi László igazságügyi miniszter által jegyzett közleményben.

-Friss Média-