KÉK FÉNY
#Biri
#kerékpárosok
#baleset
Elgázolt egy kerékpárost, nem hívott mentőt - videó
​Az eset tegnap történt Biriben a kerékpárúton. A brutális balesetet egy térfigyelő kamera rögzítette, majd az elgázolt kerékpáros testvére nyilvánosságra is hozta. A képsor megrázó, csoda, hogy a férfi ezek után felállt.

Biri Fő utcájába csatlakozik be a Nagykálló felől érkezőknek balról egy mellékutca. A Fő úttal párhuzamosan fut a kerékpárút, ami gyakorlatilag a biztonságos közlekedést biztosítja, kisebb településeken élő kerékpárral közlekedőknek, Nagykálló felé. Az alsóbbrendű utak jól láthatóan ki vannak táblázva, jellemzően kötelező megállást előírva.

Az önkormányzat több veszélyesnek ítélt kereszteződésbe tükröt is kihelyeztetett, hogy növeljék a biztonságot. Az egyik ilyen kereszteződésben történt a baleset. A felvételen az látszik, hogy egy a mellékutcából érkező személygépkocsi figyelmen kívül hagyva a Stop, elsőbbségadás kötelező! táblát és a szabályosan, neki jobbról érkező kerékpárost gyakorlatilag elgázolja. A fiatalember a gépkocsi motorháztetejére esik, onnan pedig fejjel az aszfaltra.

Ezután az elgázolt kerékpáros felpattan, látszólag semmi baja és ő kéri, hogy mivel nem történt személyi sérülés, ne hívjanak mentőt. A gépkocsit vezető férfi a közösségi portálon közzétett információ szerint 5 ezer forintot adott a kerékpár javításra. A baleset helyszínén nem történt rendőrségi intézkedés, mivel a baleset tényéről nem érkezett bejelentés. Úgy tudjuk, hogy a civilben a helyszínen volt egy mentőápoló, aki "megvizsgálta" a kerékpárost, majd útjára engedte.

Információink szerint a fiatalember azért nem akarta, hogy mentőt hívjanak, mert nem volt érvényes TB kártyája. Csakhogy estére szédülésre és fejfájásra panaszkodott és több alkalommal is hányt. A tünetegyüttes akár súlyos fejsérülésre, agyrázkódásra is utalhat. Végül az ügyeleten kötöttek ki, ahol szakszerű ellátást kapott.

Jelen információink szerint a rendőrségre a balesettel kapcsolatban nem érkezett bejelentés, bár a sérült családja azt mondta, hogy bejelentik. A felvételek alapján látszik, hogy a gépkocsi vezetője nem biztosította az elsőbbséget a védett úton szabályosan haladó kerékpárosnak és amiatt elsődleges adatok szerint könnyű sérülést okozott a kerékpárosnak. Ennek ellenére nem hívtak mentőt.

A sérülés a tanúk elmondása szerint látható volt a férfi fején és a vállán, ennek ellenére baleset bekövetkezéséről nem értesítették a hatóságokat, a sértetthez nem hívtak mentőt és nem vitték kórházba. A balesetet okozó nem nyújtott tőle elvárható segítséget. A gépkocsiban a videofelvétel alapján egy utas is volt, aki megnézte a balesetet szenvedett férfit.

A videót ITT tudják megnézni.

Helyszíni információink szerint úgy tudjuk, hogy a fiatalembernél végül agyrázkódást állapítottak meg. A koponya CT nem mutatott rendellenességet.

Nagyon fontos, ha baleset részese, hívjon mentőt, mivel nem tudhatja, hogy milyen belső sérüléseket szenvedhetett el a sértett. A balesetező gépkocsi vezetőjének érdeke is ezt kívánja, hiszen ha betartja a szabályokat, a súlyos következmények alól mentesül.