KÉK FÉNY
Elgázolt egy 12 éves kisfiút, majd a sorsára hagyta életveszélyes állapotban Baktalórántházán
November elsején Baktalórántházán az úttesttől 5 méterre lévő kerítésnél guggoló 12 éves fiút gázolt el az akkor még ismeretlen elkövető. A fiú lábán ment keresztül a kocsi, súlyos, életveszélyes sérüléseket okozva a gyermeknek. A sofőr ezt követően visszatért a földútra és elhagyta a helyszínt. Közben a kisfiú fájdalomtól üvöltve, az önkontrollját teljesen elvesztve az életéért küzdött.

A megdöbbentő eset csak azért nem végződött halállal, mert a szomszéd kislány észrevette, hogy mi történt, és azonnal szólt a fiú szüleinek. A mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba a gyereket, de ő előtte édesapjának még meg el tudta mondani a gázolóról: apa, ugyanolyan kocsija van, mint neked, csak zöld. A család egyből tudta, hogy kit kell keresni. A kisfiút azóta megműtötték, fájdalmai folyamatosak és nem kizárt, hogy maradandó egészségkárosodást is elszenvedett, de ezt majd az igazságügyi orvosszakértő állapítja meg.

Az információk és a térfigyelő kamerák alapján a feltételezett elkövető hamar kézre került. Mint kiderült, a férfinak soha nem volt jogosítványa, három alkalommal emiatt már el is ítélték. A jelenlegi ügyben három bűncselekménnyel gyanúsították meg: segítségnyújtás elmulasztása, közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekményért kell felelnie.

A férfi kihallgatásakor azzal védekezett, hogy a gépkocsit nem ő vezette, valaki más ellopta tőle. Ugyanakkor információnk szerint arra nem tudott érdemben felelni, hogy akkor ki vezette az autót. A gyanúsított állítása szerint a baleset idejében Baktalórántházától 50 kilométerre, Érpatakon volt egy elhagyatott házban egy másik személlyel.

A kisfiú rokonai tudni vélik, hogy a cserbenhagyó gázoló megpróbált mást rávenni arra, hogy vállalja magára a gázolást, ezért állítólag pénzt ajánlott cserébe.

A család értetlenül áll a történtek előtt, hiszen a férfit még csak őrizetbe sem vették. Szabadlábon védekezik, miközben minimum a bűnismétlés veszélye fennáll, de a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával akár a nyomozást is megakaszthatja. Úgy vélik, erre élő példa, hogy már három alkalommal ítélték el, de ez nem szabott gátat annak, hogy újra kocsiba üljön.

A rendőrség jelenleg a védekezésül előadott adatokat ellenőrzi. A férfi letartóztatására vagy legalább bűnügyi felügyelet elrendelésre sem került sor, mivel arra nem érkezett előterjesztés.

- FrissMédia -