SPORT
#FORMA 1
#New York
#éjszakai futam
Éjszakai futam New Yorkban?
Német sajtóhírek szerint a Forma–1 új többségi tulajdonosának, a Liberty Mediának a közreműködésével megvalósulhat Bernie Ecclestone régi álma, a New York-i futam. Az amerikai metropolisz ráadásul éjszakai versennyel debütálhat!

Az F1 januárban távozó ügyvezetője rengeteg izgalmas helyre eljuttatta a királykategóriát, és számos országot vont be a bajnokság vérkeringésébe (például hazánkat is az 1980-as években), egyik legnagyobb álmát azonban sohasem tudta megvalósítani: a New York-i versenyt többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült tető alá hozni. Most az új tulajdonoson a sor!

Nem titok, a Liberty Media növelni szeretné a sportág amerikai jelenlétét és az ország futamainak számát (jelenleg egy viadalt tartanak az Államokban). Lehetséges helyszínként korábban felmerült már Miami, Las Vegas és Los Angeles neves is, most pedig az Auto Motor und Sport információi szerint New York is felkerült a listára. A város „elméletileg” már jövőre vendégül láthatná a királykategóriát, a naptár azonban így is zsúfolt, ezért a 2019-es debütálás tűnik reálisabbnak.

Noha a hatalomátvételkor arról is szó esett, hogy a Liberty bővíteni akarja a naptárat (akkoriban a 25 futamos évad is szóba került), a résztvevők többsége erről hallani sem akar, és a jelenlegi 20-21 viadalnál húzná meg a határt. 2018-ban pedig Malajzia kiesésével is meglesz a 21 verseny, hiszen Németország és Franciaország is visszatér a menetrendbe.

Ami a New Yorkot illeti, a Forma–1 sportigazgatójává kinevezett Ross Brawn a német lap információi szerint azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a metropolisz egy éjszakai versennyel debütál majd (ez az európai nézők számára kissé kellemetlen volna, hiszen a megmérettetés éjfél után venné kezdetét). A pálya természetesen városi volna és az említett lap rutinos – valamint megbízható – tudósítója szerint a bakuit idézné.

A naptár kapcsán szó esett a jelentős sporteseményekkel való ütközés elkerüléséről is. A vezetőség örülne, ha a jövőben meg lehetne oldani, hogy ne ugyanazon a hétvégén tartsák a Monacói Nagydíjat és az Indy 500-at, de a rangosabb megbízhatósági versenyekkel sem rendeznének egy napon F1-es viadalt. Továbbá a Brit Nagydíjat sem akarják a wimbledoni teniszdöntő napjára időzíteni.

Forrás: m4sport.hu

-Friss Média-